תמיכה של בת הזוג

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/01/2014 | 20:44 | מאת: גיא

שלום. אני נשוי + 2 בנים בני 17 שנה . בשנה האחרונה שמתי לב שאשתי לא תומכת בי כאשר קיים ויכוח עם בני הגדול ויושבת בצד ולא מגינה עלי למרות שהיא מסכימה איתי היא אינה תומכת בי בצורה גלויה מול בני בזמן הוויכוח. זה לא נראה לי תקין מבחינה חינוכית שאשתי אינה מביעה את תמיכתה בי מול בני ובמהלך הוויכוח בינינו גם כאשר היא מסכימה איתי ומצדיקה אותי בטענותיי אך אינה אומרת זאת בגלוי לבני . לטענתה היא אינה חייבת להכנס לוויכוח בינינו גם באם היא מסכימה או לא מסכימה , עוד היא טוענת שאני צריך להתמודד עם הוויכוח והתוצאות שלו לבדי והיא אינה צריכה להגן עלי כאשר בני תוקף או מדבר אלי לא יפה . אני חושב אחרת שאשתי צריכה להגן עלי כפי שאני מגן עליה במיוחד בוויכוח בין הילדים או כאשר הילד מתחצף או מתקיף אותי או פונה אלי בצורה לא מכובדת . האם אני חושב נכון ?תודה

גיא שלום רב מבחינה חינוכית חשוב שההורים יתפסו בעיני ילדייהם כגוש אחד ומגובש. להורים יכולות בהחלט להיות חילוקי דעות, אך הם חייבים לתמוך זה בזה בשעת מחלוקת מול הילדים. התעלמותה של אשתך יכולה להתפרש בצורה מוטעת ולא נכונה אצל הילדים. יש לבדוק עם אשתך מדוע היא מסרבת להתערב או לתמוך בך ? האם היא אינה מסכימה עם דעותיך ? במקרה שכזה רצוי שתפנו למטפל משפחתי וזוגי, שיתן לכם מענה כולל לצרכייכם. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי