האם מותר ליועצת בית הספר לתחקר אותה אודות אמה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/01/2014 | 11:47 | מאת: מיטל

היועצת בית ספר החליטה להכנס בי ולתחקר את הבת שלי אודותיי ולבסוף דפקו לי בדלת עובדי רווחה. איך יוצאים מדבר כזה?

מיטל שלום רב, צוות ביה"ס יכול לדבר עם הילדה - אין פסול בכך. בעיקר אם הם חשים שיש איזה קושי או בעיה. משרד הרווחה אינו אוייב. נסי לראות כיצד הם כן כולים לסייע לך והעזרי בהם לפי הצורך. פקידות הסעד אינן ממהרות להוציא ילדים מבתיהם ומהורייהן. על-כן השתדלי לשתף פעולה איתם ועם הצוות החינוכי כדי שגם את וגם ביתך תצאו נשכרות. כל טוב, שירלי

12/01/2014 | 23:23 | מאת: מיטל

אני לא יכולה להשלים עם זה שהבת שלי נכנסה לבית ספר לא מוכנה וסופגת עלבונות והצקות והצוות לא עושה שום דבר וגם בלימודים זה לא פשוט. הם פשוט הרסו לנו את החיים ועכשיו הם מאשימים אותי. נראה לי שמשרד הרווחה יעשה לי את המוות ויחפש אותי בגלל הדברים שהבת שלי הוציאה מהבת שהוצאו מהקשרם. דרך אגב האם דברים אלו נכתבים בתיק האישי שלה? האם הם נמסרים גם למשרד החינוך? האם יש לי אפשרות לבקש דוח ולראות מה כתבה היועצת? תודה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי