בת 4

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/12/2013 | 12:52 | מאת: שולה

צהריים טובים, הילדה שלי בת הארבע ילדה מאוד חכמה ומופותחת ועם זיכרון שיודעת וזוכרת הכל..ויש לי איתה בעיה כל דבר שקורה בבית או עם אני מספרת לבעלי משהו היא קולטת ישר ותמיד היא מספרת את זה(לדודים דודות סבא סבתא ולגננת..גם עם אנחנו נותנים לה עונש או נגיד מונעים ממנה לעשות משהו היא מספרת..אנחנו מסבירים שאסור לספר מה קורה בבית ןשזה לא יפה..אבל עדיין ממשיכה מה יש לעשות במצב כזה??תודה מראש

שולה שלום רב, בתך החכמה כנראה מרגישה שישנם דברים שאתם לא רוצים שהיא תגלה, ועל-כן היא מאוד משתדלת כן לגלות. יש לשים לב כמה תשומת לב היא מקבלת בעבור ההתיחסות לסיפורייה לזולת. כדי לצמצם התנהגות זו, יש להיות עימה עניניים וחד משמעיים. מידע שהינו משפחתי ואינטימי רצוי לא לחשוף בפנייה, כדי שלא יעבור למקומות שאינכם מעוניינים. בעיקר אם הוא אינו רלוונטי לילדה בת ארבע. לגבי המידע שהיא כן מספרת, יש אפשרות להתעלם מכך או לומר לה משפט קצר וענייני, כמו: זו היתה בחירה שלך לספר לגננת/דודה על העונש שקיבלת. מבחינתינו זה בסדר. ברגע שהיא תרגיש שאין עניין סביב זה היא תחדל עם התנהגות זו. בנוסף, חשבי עם עצמך מדוע כל כך מפריע לך שהיא מספרת דברים ? בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי