תינוקת שדבוקה אליי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/12/2013 | 09:09 | מאת: לאה

היי, יש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים. מהרגע שהיא נולדה היא רצתה רק אותי, בלי קשר לאוכל (היא יונקת). תמיד בוכה ואיך שהייתי שמה אותה עליי היא היתה נרגעת--בביה"ח אמרו לי שהיא רוצה חום גוף שלי-וזה בסדר גמור. אבל ככה זה תמיד. היא ממש מהרגע שנולדה כאילו מבינה שלא אני איתה-אם אבא מחזיק אותה או סבתא היא מרגישה/מבינה ומתחילה ישר לבכות ולצרוח ולא נכנעת. (היא יכולה לבכות גם חצי שעה ולא להפסיק). אני לא יכולה להתקלח מבלי לשמוע אותה צורחת ונחנקת מרוב בכי, אני לא יכולה להשאיר אותה אצל מישהו אפילו לחצי שעה כדי לעשות סידורים. יש לי בת בת שנתיים שגם היא היתה יונקת לתקופה ארוכה אבל לא היתה בוכה אם נשארת אצל מישהו. איך תינוקת כל כך קטנה מבינה שלא אמא מחזיקה אותה. ממש קשה בלילה שהיא רוצה רק אותי..מה עושים?? תודה על תשומת הלב

לאה שלום רב, אכן תינוקות רכים זקוקים לכמות רבה של מגע ושל חום, ואם יש אפשרות לחייקה של אמא – מצויין. יחד עם זאת, התנהלות כזו לאורך זמן רב, שבתך מוכנה להיות רק בידייך, תיגבה מחיר לא פשוט הן שלה והן שלך. ראשית, יש לבדוק האם יש איזו בעייה רפואית או התפתחותית, שעלולה ליצור אצל הילדה אי נוחות או אי שקט – ניתן להתייעץ על כך עם רופא הילדים שלכם. אם הילדה בריאה ומתפתחת בהתאם לגילה, אין סיבה שהיא תבכה בידייהן המסורות והאוהבות של סבתא ושל אבא. חשבי על דרכים שבהן היא מרגישה נינוחה, ושתפי את קרובייך, למשל: במנשא, בעגלה, בידיים בתנוחה מסויימת, בהשמעת מוזיקה ועוד. בנוסף, בדקי עד כמה את סומכת מכל הלב על אחרים בטיפול בתינוקתך המקסימה, והיכן את אולי באופן לא מודע מחזקת התנהגות זו. תינוקות בגילה של בתך חווים את העולם דרך אימם (או המטפל המרכזי בחייהם), זאת אומרת, שאם את מרגישה מצוקה או לחץ כלשהו סביר להניח שהוא עובר גם אלייה. על-כן אם היא נמצאת בידיים טובות, לא יקרה לה שום דבר רע, כשאת מתקלחת או הולכת לסידורים קצרים בחוץ. שכל הנוגעים בדבר יקפידו לשמור על רוגע ועל שלווה ליד הילדה גם כשהיא בוכה, דבר שיקנה לה ביטחון ומוגנות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי