ליקוק אצבעות באופן לא נשלט - אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/11/2013 | 08:50 | מאת: ליזי לוי

יש לי ילד בן 7.5 שמלקק את קצות האצבעות ידיו מלבלי לשים לב תופעה זו נמשכת למעלה מחודש ניסינו לשאול ולבדוק מאין זה נובע אך ללא הצלחה , לפני כמה ימים המורה יזמה איתי שיחה בנושא הזה הסבירה כי התנהגות זו לא הולמת ומרתיעה אותה ואת הילדים , מה אליי לעשות בכדי שהתופעה הזאת תפסיק , עלי לציין ששנה שעברה היה לו תופעה של אכילת בגדיו וזה הפסיק , אבקש בכל לשון של בקשה את עזרתכם

ליזי שלום רב, התנהגותו של בנך הינה סימפטום שמורה על קושי מסויים. ראשית, יש לשלול בעיה גופנית, כמו: גירוי בעור, ולכן יש לקבוע עם רופא הילדים ולהתייעץ עימו. אם התופעה אינה גופנית, התנהגות זו יכולה לבוא לביטוי לקושי רגשי. על כן רצוי להתייעץ עם איש מקצוע, למשל: פסיכולוג ילדים, ואם יש צורך לפנות לטיפול בעבורו ולהדרכת הורים בעבורכם. בנוסף, יש לשים לב שבנך החמוד אינו נפגע מתגובתם של חברי כיתתו. שוחחי עם המורה על כך, והעזרי ביועצת ביה"ס. זו הזדמנות מצויינת לחנך את הכיתה לקבלת השונות בין ילדים, לסבלנות ולסובלנות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי