מסרבת להכין שעורי בית כיתה א

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/10/2013 | 22:05 | מאת: אמא

שלום ייש לי תאומות בכיתה א לומדות בכיתות נפרדות . האחת שהיא מאוד אינטליגנטית חריפה וחכמה בעלת קליטה יוצאת מין הכלל מסרבת להכין שיעורי בית כל הזמן מתחכמת ומנסה בכל דרך לייאש בתרוצים שהיא לא מבינה / עייפה וכיוב ברור לי שאין בעיית הבנה כי דווקא זה בא לידי ביטוי בנושאים הדורשים מאמץ פיזי כגון כתיבת מילים מס מעמים

שלום רב, ילדי כיתה א' צריכים להסתגל למערכת חינוכית שונה מזו שהכירו עד כה בגן. בבית הספר ישנן משימות אותן צריך להשלים בבית כחלק מהמחוייבויות שלהם כתלמידים. השינוי, המעבר וההסתגלות באים לביטוי בדרכים שונות אצל הילדים. התנהלותך מול בתך הינה חשובה ומשמעותית במעבר זה. ראשית, חשוב שיהיה סדר יום ברור וחד משמעי, שכולל בתוכו את הכנת שיעורי הבית, למשל: חוזרים מבית הספר, אוכלים ארוחת צהריים ומכינים שיעורים. שיעורי הבית אינם בגדר בחירה, אלא מחוייבות – מסר זה צריך לעבור לבתך, כלומר אין באפשרותה לא להכין שיעורים. שיעורי הבית הם באחריותה, ואת נמצאת שם לסייע ולעזור כמה שהיא צריכה. בנוסף, בתך צריכה להבין את המחיר, שהיא עלולה לשלם באי הכנת השיעורים, כמו: הערה של המורה או שאת תצאי עימה לפעילות נחמדה אחה"צ רק כשהיא תסיים את שיעורייה. חשוב לעודדה רבות על מאמץ ועל השתדלות, ולומר לה: אני מבינה שקשה לך, אך אני סומכת עלייך מכיוון שאת ילדה בוגרת וחכמה. אני פה לרשותך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי