ילדה בת שנתיים וחצי רוצה רק את אמא

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/09/2013 | 17:40 | מאת: קרן

שירלי שלום אנו הורים גרושים לילדה בת שנתיים וחצי .היא הייתה בת שנה וחצי שהתגרשנו. עד היום הכל היה בסדר והיא ישנה אצל אביה כל שבת שנייה בשבת האחרונה היא ממש לא רצתה להישאר אצלו ורצתה רק אותי ובכלל כל ההתנהלות שלה לאחרונה ( שבועיים וחצי בערך) השתנתה והיא הפכה צמודה אלי מאוד. היא ילדה מאוד חכמה שיודעת מה היא רוצה ועומדת על כך. חשוב לי לציין כי היא חזרה לגן לפני שבועיים וחצי והחלה ה גם לגמגם מעט. רק בתחילת המילה ( מילים כמו אני.. ולא). ביררתי עם הגן והם אמרו לי מכיוון שעלתה לקבוצה של הבוגרים יותר שמים לב שם לגבולות. ויכול להיות שזה מה שקשה לה. לפני כן הייתה בקבוצה של הקטנים (הקפיצו אותה מהקבוצה של הבינוניים לגדולים מכיוון שהיא מאוד בוגרת וחכמה לגילה). אז בעצם יש שני דברים, הגמגום וההצמדות אלי. מה ניתן לעשות? ומדוע לפתע היא צריכה יותר אותי. היא מאוד אוהבת את אביה וקשורה אליו מאוד. תודה מראש וחג שמח

קרן שלום רב, ילדים צעירים מתנהגים לעיתים קרובות את מה שהם מרגישים, ויש צורך להיות ערים ומודעים לתנודות הרגשיות שעוברות עלייהם. שימי לב האם היו שינויים נוספים (גדולים או ממש קטנים) אצלך ו/או אצל אביה, האם יש דבר מה שיכול לעורר אצלה מצוקה כלשהי ? אם הדבר היחיד שהשתנה הינו החזרה לגן והמעבר לקבוצה בוגרת יותר, יש לאפשר לה את זמן ההסתגלות. כלומר, מצד אחד להיות אמפטית וקשובה לצרכייה, ומן הצד השני לא לוותר לה על השבתות עם אבא למרות שהיא רוצה אותך. בנוסף, עודדי אותה בכוחותייה, והמנעי מביקורת על הצמדותה ועל גמגומה. נטעי בה בטחון, ואמרי לה שהכל בסדר ושאת ואבא פה איתה תמיד. קחי בחשבון שחודש זה גדוש בחגים ובחופשות, כך שזמן ההסתגלות יהיה רק לאחר החגים. אם לאחר תקופת החגים התנהגותה שלך בתך ממשיכה או מחריפה יש לפנות להתייעצות עם איש מקצוע. כל טוב ושנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי