ילדה קנאית המקניטה אורחת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

13/08/2013 | 02:25 | מאת: מיכל

אני מתארחת בבית אחותי שלה בת יפיפיה אך מרירה מאוד, בצורה מפתיעה מאוד אחייניתי בת 8 וחצי מגנה אותי ודוחה אותי לעיני אימה. אחותי מגיבה כמופתעת אך לא עושה דבר. אבקש עיצה לחיזוק. מודה מראש.

מיכל שלום רב, אכן מאוד לא נעים להתארח בבית שבו ילדה בת שמונה מתנהגת כלפייך בצורה בלתי הולמת. יחד עם זאת, היא אינה בתך והחינוך הינו באחריותה של אחותך. קחי את הדברים בפרופורציות הנכונות, ואל תקחי ללב מאבקי כח ומשיכת תשומת לב של ילדה קטנה. יכול להיות שאחותך מתייחסת אלייך ומשוחחת איתך למורת רוחה של הילדה. חשוב שתשקפי לאחותך, שהתנהגותה של בתה אינה נעימה לך ופוגעת בך. עשי זאת בדרך נעימה ולא ביקורתית. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי