ילדה בת שנה וחצי שצועקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/08/2013 | 22:29 | מאת: יפעת

בתי בת השנה וחצי, ילדה מאוד חעמה ונבונה, מבינה הכל ויודעת לבטא את עצמה מצויין כאשר היא שמחה מאוד לדוגמא בעת משחק עם אחיה הגדול , כאשר מתלהבת ממשהו היא נוהגת לצעוק או יותר נכון לומר לצרוח האם זה מעיד על בעיה ?

יפעת שלום רב, בתך עדיין מאוד צעירה, ואינה יודעת לעדן את תגובותייה בעת שמחה או הנאה. לשם כך יש לסייע לה ולהראות לה שניתן לשמוח גם ללא צעקות. עושים זאת בעזרת שימוש במודל חיובי בעבורה. זאת אומרת שהתנהגות ראוייה של הקרובים לה, יסייעו לה ללמוד כיצד לנהוג כראוי. למידה זו לוקחת זמן, ומצריכה אורך רוח וסבלנות. בנוסף, כאשר היא צועקת או צורחת, חשוב לומר לה, שאתם מבינים שהיא שמחה, אך ניתן לשמוח גם ללא צעקה. יש להדגים לה כיצד שמחים ללא צעקה. לסיום, אם עדיין התנהגותה מדאיגה אותך, ניתן להתייעץ עם רופא ילדים לגבי בדיקת שמיעה ומעקב התפתחותי. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי