סבלנות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/07/2013 | 10:38 | מאת: מאיר

שלום יש לנו תינוק בן 9 חודשים , אנו מבחינים שלתינוק אין סבלנות בכל הנוגע למתן אוכל ובזמן החלפת חיתול זה מתבטא בבכי רב ובלתי פוסק בעת החלפת חיתול ובאי סבלנות ואפילו התנפלות על הבקבוק בעת נתינת האוכל. התייעצנו עם טיפת חלב ורופא בקשר לכמות האוכל היומית והוא אוכל בסדר גמור וכל 3 שעות מקבל אוכל ולמרות זאת במיוחד שקם בבוקר או אחרי מקלחת משתולל עד לקבלת האוכל השאלה האם לעשות הכל מהר מהר כדי שיקבל את הבקבוק וירגע או לנסות להרגיע אותו וללמד אותו סבלנות על ידי דחייה קטנה במתן האוכל והרגעה ? תודה

מאיר שלום רב, עשיתם טוב שהתייעצתם עם טיפת חלב ועם הרופא, ושללתם בעייה רפואית או התפתחותית כלשהי. בהתנהלות היומיומית מול תינוקכם יש להשאר רגועים ולא לשתף פעולה עם הבכי ועם התסכול של התינוק מצד אחד, אך מן הצד השני זה אינו הזמן המתאים להתעכב ויש לבצע את הפעולות הללו בצורה עניינית ומיידית. בנכם עדיין מאוד צעיר, ואין זה המקום ללמדו דחיית סיפוקים, שיכולים להובילו לתסכולים מיותרים. לאחר שהתינוק רגוע ושליו, ניתן לקחת את הזמן ולשחק עימו ברוגע ובהנאה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי