גיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/07/2013 | 20:22 | מאת: חיה

שלום ,איך לדעתך צריך להתנהג עם נער בגיל ההתבגרות שאוהב לישון המון, כמעט לא מדבר עם הסביבה רק שהוא רוצה משהו .בסוף שנה הוא גם לא רצה ללכת ללמוד והלך כשהתחשק לו..יש עליות וירידות בהתיחסות אלינו ההורים (לכאורה בלי סיבה מוצדקת)ואי אפשר לצפות מראש כיצד יתנהל.תודה

חיה שלום רב, בגיל ההתבגרות כבר אי אפשר להכריח או לכפות על הילד את החוקים ואת הגבולות, ולקבוע להם ללא התייעצות עימם. אלו צריכים לבוא מתוך מקום של יחסים טובים, הבנה הדדית, שיחה והסכם משותף. גיל זה מאופיין בתנודות רגשיות קיצוניות, בהתפרצויות זעם ובשינה מוגברת. על-מנת לסייע לבנך עלייך להבין הן את המורכבות של גיל זה והן את המורכבות המסויימת של בנך. רצוי שתפני להדרכת הורים דרך קופ"ח, באופן פרטי או דרך מכון אדלר. הדרכה זו תסייע לך בהיבטים השונים ובהתמודדויותיך מולו. כך תוכלו לעבור יחד את התקופה הזו בשלום ובהתפתחות מצמיחה. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי