לחץ במבחן (block)

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/06/2013 | 08:54 | מאת: סוזן

שלום הבת שלי בכיתה א' עשתה את המבחן הסופי במטמטיקה ויש לה 5טעויות כל השנה הייתה מצויינת במבחנים , אבל מצד אחר כנראה היא נלחצת בזמן אמת אני לא מבינה מה קורה לה במבחן אני עושה המון תרגולים בבית בזמן המבחן היא הייתה חולה עם דלקת שקדים חזקה אבל תיפקדה רגיל ואני שואלת אותה למה עשית טעויות היא מסתגרת בתוך עצמה ואין לה תשובה אני עצבנית מאוד ומתוסכלת הרי עבדתי איתה כל השנה והכל היה בסדר עכשיו אני לא יודעת מה לעשות עונש , או מה ?

סוזן שלום רב, בתך הינה בכיתה א', בתחילת דרכה האקדמאית. מדוע היא צריכה לחוות כל כך הרבה לחץ, תרגולים רבים בצד עצבים ותסכולים שלך ? עם לחץ שכזה ועם דלקת בגרון כל ילד נורמלי היה עושה טעויות. רצוי מאוד שתרפי קצת מן הדחיפה למצויינות, שעלולה לגבות מחיר רגשי ונפשי מבתך, ויכולה לפגוע בטיב היחסים שבינייכן. חשבי מה הצלחתה מסמלת בעבורך ? ומדוע חשוב לך כל כל שתהיה מצטיינת ? אין שום סיבה להעניש ילדה על שלא הצליחה במבחן, נהפוך הוא יש לעודדה לרוב על המאמץ, על הרצינות ועל ההשקעה המרובה שלה. ממליצה שתפני להדרכת הורים לשם התייעצות נוספת והכוונה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי