סדר יום ושיעורי בית כיתה א

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/06/2013 | 13:42 | מאת: יוכי

שלום רב, בתי בת ה 7 מסיימת כיתה א', אנחנו (ההורים) מתקשים לבנות סדר יום נכון ומתאים לה. האם שיעורי בית עושים ישר אחרי בית ספר? האם אחרי ארוחת צהריים ? האם ב 16:00 לאחר ששיחקה ונרגעה מהיום שעברה בבית הספר? יש לציין שיש לה קשיי קשב וריכוז ADD. (ריטלין לא היה יעיל בשני מינונים..) תודה רבה יום טוב יוכי

יוכי שלום רב, סדר יום נבנה בהתאם לצרכי המשפחה ולצרכי הילד. אין תבנית חד משמעית אחת, שבה צריך לדבוק. יחד עם זאת, השגרה והסדר היומיומי הינם חשובים ומשמעותיים בעיקר לילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז. חשוב שתמשיכו בבירור אצל הרופא המטפל בעניין טיפול תרופתי מתאים, שיכול לסייע לבתכם. לגבי סדר היום – רצוי לתת לילדה זמן למנוחה לאחר החזרה מבית הספר. זאת אומרת, לאכול ארוחת צהריים ולנוח (לשכב קצת, לשחק או לצפות בטלויזיה). הגבילי זאת לשעה. לאחר מכן שבי עימה על שיעורי הבית והכנת המערכת. בדקי כיצד לוח הזמנים הזה מתאים לך ולבתך. אם את רואה שקשה לה לאסוף את עצמה לאחר הפסקה, כדאי לנסות להכין את השיעורים מיד כשהיא מגיעה הביתה. בכל מקרה יש לסגל דפוס אחד קבוע. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי