התאפקות מעשיית קקי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/06/2013 | 09:38 | מאת: אבי

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי ונולדה לו אחות לפני חודשיים. לאחרונה הוא מתאפק ולא מוכן לעשות קקי עד שמגיע למצב שזה בורח לו. איך היית מייעצת לי לנהוג איתו והאם זה קשורה להולדת אחותו? תודה מראש

אבי שלום רב, הסיבות להתנהגותו יכולות להיות רבות ומגוונות, ובין השאר כוללות את הולדת האחות הצעירה. עלייכם לקחת בחשבון שבנכם עדיין צעיר מאוד, זאת אומרת שלעיתים יש רגרסייה התנהגותית שהינה נורמטיבית. אז מה עושים ? ראשית פנו לרופא הילדים והתייעצו עימו. חשוב לשלול בעייה בריאותית כלשהי, שמשפיעה על בנכם. שנית, במתן צרכיים האחריות הבלעדית הינה על הילד והוא "השולט" בכך. כלומר, בכל דבר ההורים יכולים לקבוע לילד חוץ מעשיית צרכים ואוכל. על-כן חשוב מאוד לא להכנס עימו למאבקי כח מיותרים ולא לעשות מכך עניין גדול. יש להציע לו ללכת לשירותים באופן רגיל כמו שנהגתם עד כה. אם הוא ניגש לשירותים ועושה את צרכיו, יש לחזקו ולעודדו במילים כמו: איזה ילד בוגר, עכשיו אתה מתנהג כמו גדול, אנו שמחים לדעת שהתפנת ועכשיו לא תכאב לך הבטן וכו'. אם הוא מתאפק ומפספס, חשוב להיות עניניים עימו - אין להעיר לו, אין להיות ביקורתיים ואין להיות שיפוטיים. החליפו לו את הבגדים ונקו אותו – ברח לך , חמוד, לא נורא. בוא ננקה ונחליף לך – זהו! שללו בעיה בריאותית, ועל תעשו עניין מההתאפקויות ומהפספוסים. כך יחזור בנכם לעשות את צרכיו בשירותים. מזל טוב על הולדת בתכם המתוקה. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי