תואר שני ביעוץ חינוכי בשילוב עם תעודה בטיפול התנהג

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/05/2013 | 22:01 | מאת: כנרת

שלום, אני בעלת תואר בחינוך ותעודת הוראה. אני מעוניינת בלימודים לתואר שני ומאוד מתלבטת. תחום הטיפול מושך אותי, בחלק התהליך החיפוש נתקלתי בתואר השני ביעוץ המשולב שציינתי בכותרת, אני מעוניינת לדעת- 1.אילו אפשרויות תעסוקתיות תואר שכזה פותח בפני. 2.אם אני רוצה לעסוק בטיפול מהן האפשרויות לתארים שניים בתחום? 3.האם התואר שציינתי מעלה מוכר לך בכדי להמליץ לי? תודה מראש כנרת

כנרת שלום רב, עם תואר שני בייעוץ חינוכי את יכולה לעבוד כיועצת חינוכית בבתי ספר. עבודה זו הינה רחבה מאוד, ונוגעת בהיבטים שונים בתוך מערכת החינוך, כמו: תחומים פסיכוסוציאלים, התאמות למבחנים, הפניות לגורמי טיפול נוספים, קשר עם גורמים מחוץ לביה"ס ועוד. כדאי שתפני ליועצת חינוכית במקום מגורייך, שתשתף אותך בתחום העסוק של היעוץ החינוכי. הטיפול הינו חלק מתוך מגוון נושאים רחב, והוא אינו המרכזי. בנוסף את יכולה לברר על לימודי תואר שני בתראפיה - באומנות, בתנועה, בעזרת בע"ח וכו' או בתואר שני בניתוח התנהגות. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי