קשיים בהרדמות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/05/2013 | 09:07 | מאת: טל

שירלי שלום, בימים האחרונים, בני בן השנה ו-4 ממאן ללכת לישון, מהרגע שהוא נכנס למיטה הוא מתחיל לצרוח. עד כה הוא היה מבין שזה זמן השינה, היה משחק במיטה והיינו נשארים איתו בחדר עד שהוא נרדם. בימים האחרונים זה נהיה בלתי אפשרי, ואתמול הוא כבר צרח במשך שעה. אני מוציאה אותו ומרגיעה אותו אך בשנייה שהוא מבין שהוא חוזר למיטה הצרחות מתחדשות. לא נראה שמציק לו משהו אלא הוא פשוט לא רוצה ללכת לישון. ניסינו לאחר מעט את שעת השינה אך גם זה לא עזר. מה את ממליצה לעשות? תודה, טל.

טל שלום רב, הסיבות שגורמות לבנך להתנהגות זו יכולות להיות רבות ומגוונות. חשוב שתנסו לברר מה הוא אומר לכם בהתנהגותו והאם יש דבר מה שמפריע לו או האם היה שינוי כלשהו בשגרת חייו ובהתיחסותכם אליו. לפני ההשכבה יש לערוך סדר ברור ועקבי, למשל: ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, המון חיבוקים ונשיקות והשכבה, כדי ליצור לילד שגרה וביטחון. חשוב בזמן ההשכבה לא לאפשר לו לשחק. כשנכנסים למיטה, הולכים לישון. שבו לידו, והיו שם בעבורו. בזמן זה אין להוציאו מן המיטה, אין לדבר עימו, אין לחבקו ואין לנשקו. התנהלות זו תעביר לו את המסר, שכעת הולכים לישון. למחרת הקפידו לחזקו ולעודדו במילים כמו: ראיתי שמאוד התאמצת להרדם, אנחנו נעזור לך להרדם טוב בלילה, מאוד שמחתי לראות אותך ישן טוב, היום אתה מאוד עירני כי נרדמת היטב בלילה וכו'. עקביות ועידוד יעשו את העבודה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי