שינה משותפת

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/05/2013 | 12:26 | מאת: אורית

שלום שירלי אני יודעת שזה נושא שדובר עליו רבות אך אני ממש לא יודעת כיצד לנהוג עם ביתי בת שנתיים ותשעה חודשים , עד לפני כחודש ביתי היתה ישנה במיטת תינוק ומידי לילה היתה מתעוררת והייתי מעבירה אותה לישון איתנו , ולאחרונה חשבתי שאם אעביר אותה לישון במיטת נוער עם אחותה הבוגרת יותר (כמעט 5) אשר ישנה כל הלילה במיטתה אולי זה יעזור והיא תישן במיטה שלה אך ממש לא היא מגדילה לעשות לאחרונה מחכה שאחותה תישן ואז היא קמה לסלון אני מנסה להתעקש איתה ומחזירה אותה למיטה אך לאחר שעה ולעיתים יותר שאני שמה אותה במיטה והיא יורדת אני נשברת ומשכיבה אותה בסלון לידי , ואז מחזירה אותה למיטה וכמובן שבלילה היא מתעוררת שוב ובאה למיטתי , חשבתי להחזיר אותה לישון במיטת תינוק על מנת שלא תוכל לרדת , עליי לציין שלאחר יום ארוך אני זקוקה לשינה בלילה ולא לטיילת , , אני מסבירה לה ומדברת איתה לפני השינה וגם במהלך היום היא מאוד עקשנית, אשמח אם תייעצי לי כיצד לנהוג תודה.

אורית שלום רב, עלייך להיות בטוחה לחלוטין, שאת רוצה ומוכנה לכך שבתך תישן במיטתה כל הלילה. בהחלטה זו יש להיות עקבית, בטוחה וחד משמעית. זאת אומרת, שאין להעביר לילדה מסרים כפולים, כשמצד אחד את אומרת לה לישון במיטתה ומן הצד השני את מאפשרת לה לישון בסלון או במיטתך. אז מה עושים ? אומרים לה מראש, שמעכשיו היא תישן כל הלילה במיטה שלה. אין צורך לתת הסבר ארוך, אלא די במשפט קצר וממוקד. ברגע שהיא מתעוררת ומגיעה לסלון או למיטתך, יש להחזיר אותה למיטתה ללא דיבור, ללא חיבוקים, ללא נשיקות וללא תשומת לב מיותרת. יש לעשות כך שוב ושוב בעקביות, עד שהיא תלמד לישון במיטתה. חשוב מאוד לעודדה על המאמץ ועל הצלחה. כלומר, אם היא נשארת חלק מן הזמן במיטה או אם היא ישנה כל הלילה , יש לעודדה לרוב במילים כמו: אני גאה בך, אני מאוד שמחה שישנת כל הלילה, בזכותך ישנתי טוב וכו'. בנוסף, חשוב שלא תשכחי את בתך הבכורה שישנה כל הלילה, ושתעודדי אותה על כך גם כן. שולחת לך אורך רוח, עקביות וסבלנות – אלו יעזרו לך ללמד את בתך המתוקה לישון במיטתה כל הלילה. שבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי