תלמידתי...

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/05/2013 | 18:42 | מאת: יעל

אני מורה מעל עשור, ויש לי תלמידה בחטיבה שאני לא מצליחה כשהיא נמצאת ,בד"כ, להעביר שיעור נורמלי. הילדה מרקע בבית לא פשוט, וגם האמא חלשה ומיואשת ממנה. מדובר בהקבצה ב' בחשבון, והיא הכי חלשה בחשבון בהקבצה, אך יש לה השפעה חברתית על הבנות. ניסיתיוהתחלתי לקבוע לה שיעור פרטי קבוע איתי בבי"ס, ומחצית מהזמן רק להתענין בה. אך הילדה התחמקה מאד והתנגדה להמשיך. התיעצתי אישית עם פסיכולוגית והיא אמרה לתת לה 5 דקות בכל שיעור לעשות סיבוב להתאורר. וכך ניסיתי. הסברתי לילדה על הרעיון, והמטרה. וכשניסינו - כשחזרה לכיתה המשיכה להפריע כמו לפני שיצאה. המחנכת טוענת שכלן (?) מצטינות וקשה לה לשמוע סרה בתלמידותיה. המנהלת בגישה שהמורה תשבור ת'ראש לבד,ולא מתערבת. מה אפשר לעשות?

יעל שלום רב, תלמידתך מהווה בעבורך אתגר לא פשוט, ואגוז קשה לפיצוח. מדבריך ניתן להבין, שהצוות אינו מסייע לך, כך שאת צריכה להתמודד עימה לבדך. נראה שבהתנהגותה היא צועקת לעולם כמה קשה לה. אולי כדאי לקחת אותה לשיחה, ולהביע בפנייה אמפטייה והזדהות לקושי שלה - אני רואה ומבינה שקשה לך. לאחר מכן הציעי לה את עזרתך, והדגישי בפנייה כמה היא חשובה לך - מה אני יכולה לעשות כדי לעזור או לסייע לך. השתדלי לקבלה כמו שהיא ללא ניסיון לשנותה. התחילי לעודדה על התנהגות טובה - איזה יופי עשית את התרגיל (גם אם היא עשתה רק תרגיל אחד מתוך עשר), אני גאה בך שהוצאת את חומרי הלימוד, אשמח להתקשר לאימך לספר לה, שלמדת היטב היום וכו'... הדימוי העצמי של הנערה כל כך נמוך, שאין לה יותר מה הפסיד, ולכן אולי דרך עידוד ומילים טובות, תוכלי להגיע אלייה. מחזקת את ידייך ושולחת לך כוחות רבים בעבודתך עם תלמידותייך. בהצלחה ושבוע טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי