אחיינית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/05/2013 | 16:50 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בת 25 ויש לי בעיה עם אחיינית שלי, בת 13. היא נורא מושפעת מחברות שלה, מחרמים שעושם עליה ומבן בכיתה שהיא אוהבת. זה אומר שהיא לחלוטין זונחת את הלימודים, לא הולכת לבית ספר ימים שלמים כי היא "בדיכאון" (היא גם תמיד מתרצת את זה שכואב לה משהו..) והתעודה שלה נראית בהתאם. אנחנו יחסית קרובות והיא מתייעצת אותי. השאלה היא איך לנהוג? אני בעמדת מפתח איתה, שלא כמו הוריה. איך לגרום לה להמעיט בערך הסביבה ולהתחיל להשקיע לטובת העתיד שלה?

ליאת שלום, לאחייניתך יש מזל גדול, שיש לה אותך. יחד עם זאת השתדלי לא להחילף את תפקיד ההורים בעבורה, וההי לה אוזן קשבת וחברה בוגרת בלבד. חשוב שההורים שלה יפנו לצוות ביה"ס - יועצת, מחנכת ופסיכולוגית - לקבלת עזרה והכוונה לגבי התנהלותה. בנוסף הם יכולים לפנות להדרכת הורים לשם ייעוץ. בקשר שלך עימה, ההי קשובה לקשייה ולצרכייה. השתדלי לשקף לה את המחירים שעלולים להיות עקב התנהלותה, כמו: צבירת פערים בלימודים או התנהגויות סיכוניות שיכולות להזיק לה. לסיום יש לקחת בחשבון שהתנהגותה הינה שכיחה ושגרתית מצד אחד, אך מן הצד השני חשוב לא לוותר לה על מנת שלא תזיק לעצמה. יישר כח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי