בת3

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/04/2013 | 11:07 | מאת: נטלי

שלום,בתי בת 3ו-4 חודשיים יושנת בחדר שלה לבד. כבר תקופה שהיא לא מסכימה לישון בחדר.היא תמיד קמה מהשינה ובאה לישון בחדר שלנו כל פעם שאני אומרת לה תחזרי לחדרך היא מסרבת.אבל בכל זאת אני לא נותנת לה להיכנס.ואני מסבירה לה שזה החדר לאמא ואבא ואסור לך להיות בו, ובכל זאת היא מתעקשת ומתחילה לבכות ורוצה לישון בנינו.אני מחזירה אותה למיטה שלה.ואיכשהו בבוקר שאנחנו מתעוררים אנו רואים אותה ישנה בינינו..מה לעשות?איך לטפל בזה?תודה מראש

נטלי שלום רב, ראשית עלייכם לברר עם עצמכם היטב, עד כמה הלינה המשותפת עם בתכם מפריעה לכם. אם אינכם רוצים שהיא תישן איתכם, מה שעשיתם עד כה היה טוב. עלייכם להמשיך כך בצורה חד משמעית ובעקביות רבה, עד שבתכם תשוב לישון בחדרה. כלומר, יש לומר לה מראש לפני השינה, שאינה יכולה לישון איתכם בלילה. כאשר היא מתעוררת ומגיעה אל מיטתכם, יש לקחת אותה חזרה למיטתה, להשכיבה ולהמתין לידה כמה דקות. יש לעשות זאת ללא דיבור, ללא חיבוקים וללא נשיקות באופן ענייני בלבד. אם יש צורך בדיבור, עשו זאת בקצרה. ברגע שבתכם תקבל מסר חד משמעי ולא מבלבל על המקום שבו היא צריכה לישון, היא תשוב לישון בחדרה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי