תינוקת בת שנה שאינה ישנה טוב.

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/04/2013 | 18:58 | מאת: מורן

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי בתי בת השנה שאינה ישנה טוב בלילה ולא במשך היום. עליי לציין שהיא עדיין יונקת במשך היום היא אוכלת דברים אחרים אבל היא מצליחה להירדם רק ע"י הנקה ואני כבר ממש מותשת היא בקושי ישנה במשך היום וגם בלילה היא קמה המון ומשתוללת עד שאני מניקה אותה ואז היא חוזרת לישון. ניסיתי לתת לה בקבוק דייסה היא לא מוכנה ( יש לציין שניסיתי גם מטרנה גם סימילאק וגם מספר בקבוקים ומים היא שותה בבקבוק).אשמח לקבל עזרה בנושא ופתרון למצב. תודה.אני נמצאית איתה בבית ורוב הזמן זה רק שתינו מודבר נוסף היא ישנה איתנו בחדר המיטה שלה אצלנו בחדר.

מורן שלום רב, פעוטות בגילה של בתך המתוקה זקוקים לסדר יום קבוע וברור, שמהווה עבורם רוגע וביטחון בחייהם. על-כן קבעי סדר יום מאוד ברור וקבוע, והכניסי אותו לשגרת החיים שלכן, לדוגמה: קמים בבוקר, אוכלים ארוחת בוקר (הנקה), משחקים, צופים בסרט, אוכלים ארוחת עשר, יוצאים לגינה, מנוחת צהריים וכו'. סדר זה צריך להיות גם בערב ובהשכבה – ארוחת ערב, מקלחת, מוזיקה שקטה, סיפור והשכבה. לגבי ההנקה בלילה – הנקה מאוחרת בכלל והנקה בלילה בפרט הינה גישה ודרך חינוכית שבה עלייך לקבוע את הגבולות ואת הגמישות של התנהלותך ולפעול לפיהן. זאת אומרת, שאת מחליטה כמה ואיך את מניקה בלילה, כשלכל בחירה קיים מחיר בצידה לכאן ולכאן. בנוסף את יכולה להעזר ביועצת שינה, שתתדריך אותך לגבי הלילה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי