רק על הידיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

23/03/2013 | 07:15 | מאת: רינא

בוקר טוב..לא יודעת אם זה המקום נכון בן שלי אוטוטו בן 10 חודשים והוא הכנד הראשון במשפחה וכל הזמן הוא נמצא על היידים והתרגל לכך וזה מאוודדד מעייף אותי בבית..שאננ שמה אותו על בשטיח בכדי לשבת ולשחק ואני נמצאת לידו.,,יושב לכמה דקות ומתחיל לטפס עליי רוצה לעמוד..ואם אני מתרחקת קצת מתחיל לבכות האם יש פתרון לעביה זו? ושכחתי להוסיף שהוא עדין לא זוחל :-(

רינא שלום רב, מצד אחד בנך עדיין מאוד צעיר וזקוק לך ולמוגנות שלך. מהצד השני יש להזהר מאוד מפינוק יתר שלו, שעלול למנוע ממנו התפתחות ועצמאות, וזאת עלייך להסביר למשפחתך האהובה, שרוצה לתת לו מכל הטוב שבעולם. על-מנת להורידו מהידיים יש צורך לעשות כמה דברים. ראשית, להבין שהינו צעיר, ולכן זמן המשחק שלו לבד מוגבל יחסית. זאת אומרת, שאין לצפות ממנו לשחק חצי שעה לבד בשקט, בודאי אם אינו רגיל לכך. הכיני לו מקום נעים ונחמד, והניחי עליו משחק מעניין. שבי עימו. ברגע שהוא משחק כמה רגעים, עודדי אותו בהתלהבות – איזה יופי אתה משחק, כמה נעים לי לראות אותך כך ועוד. כאשר הוא חוזר לידיים שלך, חבקי אותו בשמחה – אל תעירי הערות ביקורתיות או שיפוטיות כמו: למה אתה לא משחק עוד ? עוד פעם אתה בידיים שלי ? וכו'. כמה שתחזקי אותו ושתתני לו תשומת לב חיובית על התנהגות רצוייה, כך הוא ילמד לשחק באופן עצמאי בהנאה מרובה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי