תינוק שלא מפסיק לבכות..

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/03/2013 | 17:21 | מאת: שירן

שלום שירלי, בני בן 8 חודשים ונמצא אצל מטפלת עם עוד 5 ילדים. לאחר שבועים שהיה חולה ושהה איתי בבית הוא חזר למטפלת ומאז הוא לא מפסיק לבכות שם..(המטפלת ציינה כי הוא לא מתייאש מהבכי ויכול לבכות המון זמן!)נרגע רק על הידים. אני מציינת שאין שום סיבה רפואית/פיזית שידועה לנו שתגרום לו לבכות. גם בבית הוא הפך למפונק יותר ולא מעסיק את עצמו לבד הרבה.. 2 שאלות: 1. אני דואגת כי במשך היום הוא בוכה הרבה(וכמובן המטפלת לרוב כנראה לא מרימה אותו..)האם הבכי הבלתי נפסק הזה יכול לגרום לו נזק? 2. איך אני מרגילה אותו להיות פחות על הידיים? כשהוא חוזר הביתה אחרי שבכה שם כל היום אני רוצה שיהיה איתי קרוב וכמובן שלא יבכה.. אשמח לכל עצה ועזרה. שירן.

שירן שלום רב, פעוטות רכים בגילו של בנך אינם יכולים לתת ביטוי מילולי לצרכייהם, ולכן מתנהגים את מה שהם מרגישים. מחלתו ערערה, כפי הנראה, את סדר יומו ואת שגרת חייו. כעת הוא מתקשה לחזור לשגרה זו, וזקוק לעזרתך ולעזרתה של המטפלת לעשות זאת. חשוב לשמור על שגרת יומו ועל הגבולות המוכרים לו מצד אחד, אך מן הצד השני יש להיות קשובים לצרכיו ולקשייו. זאת אומרת, שאם הוא מרגיש צורך להיות יותר על הידיים, יש לאפשר לו זאת, תוך הקניית ביטחון של משחק לבד ללא ידיים. לדוגמא: לתת לו משחק חדש ולשבת לידו או לאפשר לו לשחק כשהוא בחייקך. רצוי לא ליצור מאבקים או מלחמות סביב נושא זה – לא להורידו בכוח מהידיים, אלא בהדרגה ובעזרה. ילדים אוהבים להיות עצמאיים וחופשיים. ברגע שיחוש שוב ביטחון, אין ספק שיחזור לעצמאותו במהרה. כל טוב ובריאות טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי