התייעצות לגבי תואר שני בייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/01/2011 | 14:26 | מאת: שיר

שירלי שלום, אני מקווה שזה בסדר שאני כותבת לך, אני בעלת תואר ראשון בחינוך והיסטוריה . חושבת ומתלבטת לגבי הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית ולתואר שני בייעוץ חינוכי . מאוד חשוב לי לעסוק בתחום של ייעוץ הדרכה וטיפול של הורים וילדים . העניין הוא שלמיטב הבנתי אחד מהתנאים להרשמה של ייעוץ חינוכי הוא שתהיה תעודת הוראה ונסיון בהוראה- ולי אין תעודה ואין נסיון והאמת שיש לי קצת רתיעה מזה . האם יש מקום בו אוכל ללמוד ייעוץ חינוכי ללא תעודת הוראה ? האם את ממליצה על התחום הזה? תודה

שיר שלום, העדפה מקצועית הנה עניין של טעם ומאוד אישית. כמו שאת יודעת לבטח, מה שאחד אוהב אינו מחייב את האחר. לעיתים, טרום בחירת מקצוע, אנו נוטים לראותו כפי שהוא מצטייר בעיני רוחנו. הבט זה אינו בהכרח תואם את המציאות. לכן, ממליצה לך לשוחח עם אנשים רבים שעוסקים בתחום, ולשמוע חוות דעת והתייחסויות שונות למקצוע. בצד כל בחירה שאנו עושים בחיים יש מחיר -רווח והפסד- על-כן, בדקי עם עצמך מהם ציפיותייך, רצונותייך וחלומותייך , והאם כל אלו תואמי המציאות בשטח, כדי שבחירתך תהיה הטובה ביותר לזמן הזה בחייך. לגבי תנאי קבלה -פני למוסדות המקובלים, ושם יאמרו לך מה את צריכה, כדי להתקבל למסלול זה או לאחר. בהצלחה בבחירותייך שירלי

31/01/2011 | 18:22 | מאת: שיר

שירלי תודה רבה על ההכוונה והמידע. רציתי הלתייעץ לגבי תחום של מטפלת התנהגותית, הבנתי שמדובר בלימודי תעודה , ואשמח לדעת יותר פרטים , אם תוכלי לעזור לי , מה בעצם תפקיד המטפל ההתנהגותי ואיך נראה יום עבודה של מטפל כזה ? האם עובד במשרד החינוך בבתי הספר או במסגרת קופות החולים....ואיפה הכי כדאי ללמוד את התחום? כי לפי מה שבדקתי עד כה נראה כי יש בתי ספר שונים שהקף השעות שונה מבית ספר לבית ספר בתחום. תודה מראש, שיר

30/01/2011 | 21:40 | מאת: יחיאל

שיר, בנוגע להתלבטות שלך , אם תחום החינוך לא מושך אותך ואין לך כוונה לעסוק בו הייתי ממליץ לך לנסות להתקבל לתוכנית ההסבה. ההבדל בין שני הכיוונים הוא לאיזה תחום מקצועי יותר מושך אותך להישתייך , לתחום הרווחה או לתחום החינוך בתור בסיס מקצועי טיפולי, להתמחות בהמשך בטיפול משפחתי. בנוגע לתנאי ההרשמה ליעוץ חינוכי, למיטב ידיעתי, הדרישות לגבי תעודת הוראה הן כדי לעסוק בתחום ולא ע"מ למנת ללמוד

30/01/2011 | 22:04 | מאת: יחיאל

מתוך ידיעון לתואר שני ביעוץ חינוכי בר אילן: "בעלי ניסיון בחינוך ובעבודה עם ילדים, בני נוער, מתבגרים או מבוגרים צעירים","תעודת הוראה לא מהווה תנאי לקבלה ללימודים במגמה לייעוץ חינוכי. חשוב לציין כי יועצים חינוכיים העובדים במערכת החינוך מחוייבים בתואר שני ותעודת הוראה", את מוזמנת לעיין במקור

מנהל פורום ייעוץ חינוכי