ילדה בת 3 שנולדה לה אחות קטנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/02/2013 | 18:13 | מאת: משה

שלום רב , יש לנו ילדה בת 3 וחצי מקסימה ובוגרת מאוד לגילה , פיקחית מאוד ועקשנית , לפני כחודשיים נולדה לה אחות קטנה ומאז התחילה להיות עקשנית מאוד גם כלפינו וגם בגן חשוב לציין כי כלפי התינוקת החדשה מפגינה אחריות,רצון לטפל ולעזור אוהבת אותה מאוד ורוצה לחבק ולנשק אותה כל הזמן מאוד אוהבת אותה. ואנו מאוד מעודדים אותה על כך ,אבל איתנו נהייתה מאוד עקשנית ומרדנית , התקפי בכי על כל דבר ,רוצה שנשב איתה עד שהיא נרדמת ולפני זה הייתה הולכת לישון לבד אחרי ציחצוח שניים וסיפור אבל עכשיו מתעקשת ובוכה על כל דבר שלא עושים כרצונה התחילה להיות אלימה בגן ולהרביץ לילדים בלי סיבה מתחצפת אפילו לסייעות , דבר שאינו אופייני לה כלל אנו דיי מיואשים ולא יודעים איך להחזיר אותה לתלם גם אלינו היא מתחצפת ולא תמיד מקשיבה ואנו אובדי עצות , אנו משתדלים להעניק לה מקסימום תשומת לב ובילויים בנפרד איתה ועם אמא ואיתה עם אבא אבל זה לא עוזר ואנחנו מיואשים לעצתך נודה

משה שלום רב, בתכם המקסימה, המתוקה והחכמה אומרת לכם בהתנהגותה, שקשה לה עם השינוי במשפחתכם. אחרי שלוש שנים שבהם הייתה ילדה יחידה, הגיעה תינוקת חדשה ומתוקה, שזקוקה לטיפול ולהתיחסות מתמדת. בתך זקוקה לזמן, כדי להתרגל למציאות החדשה, דבר שאינו קשור למידת התשומת לב, שאתם נותנים לה. נהפוך הוא, מאוד חשוב להמשיך בשגרה, ולא לנסות לפצות או לפנק אותה. פינוק ופיצוי מעביר מסר לילדה, שאכן משהו לא טוב קרה, ולכן הורייה צרייכם לפצות אותה על "העוול" שנגרם לה. על-כן תנו לה את הזמן שלה להתרגל. עודדו אותה על התנהגויות רצויות וחיוביות, והיו אמפטיים לקושי שלה, וחשבו יחד איתה על פתרונות, שיסייעו לה, כמו: חיבוק ונשיקה, תוכנית אהובה, מקום שעושה לה טוב ועוד. כך תחזירו לה את הביטחון ואת תחושת השייכות למשפחה. אל תעשו עניין מהתנהגות זו, אלא היו עניניים וקשובים לצרכייה. אמפטייה, עידוד וחיבוק גדול יעשו את העבודה. בקשו זאת גם מצוות הגן. מזל טוב וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי