שינה לא רגועה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/01/2013 | 10:43 | מאת: שלי

שירלי, שלום שוב! עזרת לנו כבר כמה פעמים ואנחנו מודיעים על זה מאוד!!!!! עכשיו עניין חדש: ילד שלנו כבר בן שנתיים וחצי, כבר שלושה חודשים נמצא במשפחתון פרטי ושם התנהגות ושינה שלו בסדר גמור, להבדיל מהבית. מדובר בילד שישן במיטה שלו כל הלילה וזה בלי בעיה כבר מגיל קטן מאוד, אך פתאום, בשבוע האחרון זה השתנה. הוא מתעורר באמצע הלילה 2-3 פעמים, בוכה ,קורא לאמא ומבקש לקחת אותו על הידיים או למיטה של אמא. צריך לציין שהוא לא רגיל לישון במיטה שלנו, רק פעמים מועטות מאוד ,כשהוא היה חולה לקחנו אותו לישון איתנו, רב הלילות הוא ישן במיטה שלו בלי בעיה בכלל. גם עכשיו נחנו לא כל כך רוצים להרגיל אותו לשינה משותפת מכוון שבדקנות את זה כבר ולמשפחה שלנו זה לא יתאים- אנחנו,ההורים, במצב כזה לא נישן טוב. ניסינו לגשת אליו ללטף את ראשו ו לדבר בשקט שעכשיו לילה , כולם ישנים במיטה שלהם ו שאמא תבןא לקחת אותו בבוקר, אבל זה לא עזר ורק הגביר את הבכי. ניסינו שאבא ייגש אליו וגם ילטף, ידבר וירגיע, אבל זה גם לא עוזר ממש. הילד ממשיך לצרוח ולקרוא לאמא. כשאמא בא, הסיפור לא נגמר עד ש...אחד משניים: או שהיא תיקח אותו על ידיים וישכיב איתה-שזה אנחנו לא הינו רוצים, או שהיא תבוא ,תנסה עוד ועוד לסגור את העניין רגוע ושקט ,אבל בסוף תיאלץ קצת להגביר את הקול ולומר בתקיפות ועכשיו ישנים וזהו. אנחנו לא אוהבים שזה נגמר ככה, וחייבים לחזור על זה 2-3 פעמים בלילה, אנחנו לא רוצים לצעוק ולכעוס על לד ,אנחנו פשוט אבודים בעניין הזה ולכן פונים אליך לעזרה. נציין שוב שבמסגרת של משפחתון הכל בסדר ורגוע כולל השינה שלו, רק שאחרי לילות כאלה המטפלת מציינת שהוא נראה עייף מאוד. תודה על כל העזרה שלך וכל טוב!

שלי שלום רב, פעוטות בגילו של בנך עוברים שינויים התפתחותיים רבים, שיכולים גם להשפיע על שנת הלילה שלהם. התנהגותו הינה שכיחה ונורמטיבית, ועלייכם לעזור לו לחזור לשנת לילה רציפה ובטוחה. כאשר בנכם קם בלילה, גשו אליו. הכינו מראש כיסא, ושבו ליד מיטתו. חשוב מאוד לא להביט עליו, לא ללטף אותו, לא לדבר עימו, לא להוציאו מהמיטה, לא לחבקו ולא לנשקו. שבו לידו כמה שצריך, עד שירדם. כך אתם נותנים לו את תחושת הביטחון, שאתם לידו, ללא תשומת לב והתייחסות מיותרת. בדרך זו יש להיות עקביים וחד משמעיים. בטוחני שבנכם ילמד לישון שוב שנת לילה רצופה. בהצלחה, שירלי

05/01/2013 | 16:34 | מאת: שלי

שירלי, שוב תודה ענקית! שאלה נוספת, האם בזמן שנישב לייד מיטה של בנינו אנחנו צריכים להתייחס לבכי וצרכות שלו? או שפשוט לא לשים לב?

שבו ליד ללא תגובה.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי