סרבנות לוחמנית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/12/2012 | 11:02 | מאת: נעמה

ביתי בת ה12 סרבה לסדר את הבלאגן בספריה והניירת שלה למרות בקשותי החוזרות, ללא כל סיבה. הזהרתי אותה שאם לא - אקח לה דבר שהתאמצתי להשיג לה (הכנסתי לה באותו יום שירים לנגן !) כשהיא מסרבת היא מדברת בטון יהיר ותקיף - ממש בחוצפה ,ונאלצתי לעשות זאת. היא סרבה גם למחרת לעשות את המצופה ממנה. איך יוצאים מהפלונטר? להניח לה? יש לי רושם שהיא מנסה להילחם בהרבה הזדמנויות ,(עונשים לא כ"כ עובדים) כמו כן לא מראה אמפטיה ופרגון לסובבים.

נעמה שלום רב, למרות הקושי הרב והמובן שלך, התנהגותה של בתך הינה נורמטיבית ושכיחה מאוד. השתדלי לא להעלב ולא להפגע מהתנהגותה המתריסה. בטוחני שהיא אוהבת אותך וזקוקה לך בכל הבטי חייה. המנעי ממאבקי כח יותרים, ומעונשים שעלולים להוביל לכך. העבירי אלייה את האחריות לסדר בחדרה - זו אחריות שלה. רצוי לא לחבר בין אירגון החדר לדברים, שהבטחת לה. ילדים בגיל ההתבגרות רוצים שיאהבו אותם למרות, ויקבלו אותם כמו שהם. שמרי על יחסים טובים עימה, על שיחה פתוחה ועל תקשורת יעילה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי