חשד להקלטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/11/2012 | 01:57 | מאת: שירי

הי, היתה לי היום שיחה קשה עם הורה. הוא בנתק עם המחנך כיון שהסיט הורים נגדו, ואני נכנתי לענין כמגשרת ורוצה להביא אותם להדברות. היתה לי שיחה קשה עם האבא, הוא לא מבין שהוא לא בסדר ושזה לא הדרך להדברות. לקראת סוף השיחה הוא חזר על כמה שאלות שהיו לו, נראה לי שהוא הקליט אותי. מה המשמעות של זה? מה אפשר לעשות עם החשד הזה? בכלל מבחינה חוקית מותר לו להקליט אותי? נשארתי עם תחושה מאוד קשה, שסתם בזבזתי את זמני ועוד אולי הסתבכתי עם הקלטה? מה נכון לעשות במקרה כזה? אנא עני לי בדחיפות אני ממש חסרת אונים, תודה!!

שירי שלום, מה תפקידך ? האם את מורה ? מגשרת (מטעם מי) ? מדוע האב פנה אלייך ? פנייתך אינה ברורה לי שירלי

26/11/2012 | 10:10 | מאת: שירי

מתוך לחץ כנראה לא כתבתי את כל הסיפור. אני יועצת חדשה בבית הספר. ושנה ראשונה בייעוץ בכלל. הסיפור עם המחנך התחיל בתחילת שנה ולי הוא נודע רק בשבועיים האחרונים (זה לא בסדר אבל זה מה שקרה) אחרי שההורים הספיקו לדבר עם הורי התלמידים בכיתה ואחרי שהגיעו לעיריה ולפיקוח. המחנך מאוד נפגע ולא מוכן לדבר עם ההורים בלי מכתב התנצלות ואני כמוצא אחרון של המנהל בתור אחת שלא היתה מעורבת בסיפור בכלל, בשבילו הייתי ברירת מחדל אחרונה לגישור בין ההורים למחנך ולהביא אותם לפגישה משותפת שבתחילתה הם יתנו למחנך מכתב התנצלות. עם האישה השיחה זרמה טוב יותרוהסכימה אבל אמרה שצריכה לדבר עם בעלה, כשהתקשרתי שוב היא אמרה שבעלה לא מוכן ושאנסה לדבר איתו בעצמי, דברתי וזה מה שיצא מהשיחה הנ"ל. (בתחושה שלי האבא מעדיף מלחמה ולראות לבית הספר שהוא יכול לכופף אותם גם בלי מכתב וגם להמשיך להשאיר את הילדים בבית הספר)מה אני עושה עכשיו? זה חוקי להקליט אותי בלי הודעה מראש? איך יוצאים מהפלונטר הזה? תודה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי