שאלה לגבי יעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/11/2012 | 15:53 | מאת: איציק

שלום אני בעל תואר 1 בעו"ס. רוצה לעשות תואר 2 ביעטץ חינוכי. האם הדברים משתלבים? יש איזה שהוא ערך מוסף לאדם שמגיע מתחום העו"ס? האם הייתם מקבלים לעבודה יועץ שהוא מתחום העו"ס במקור ולא מחינוך? תודה על התשובה הכנה

איציק שלום רב, שאלתך אמנם קצרה, אך מאוד מורכבת. לפני שאתה בוחר במסלול הלימודים, עלייך לבדוק את מטרותייך העתידיות- מה אתה רוצה לעשות ? האם אתה רוצה לעבוד במערכת החינוך כיועץ חינוכי ? האם תחום זה מעניין אותך ללא קשר לעיסוק ? כיצד אתה תופס את התפתחות הקריירה שלך - לאן פנייך מועדות ? אם אתה רוצה לעבוד במערכת החינוך, היעוץ החינוכי הינו הכיוון. אם אתה רוצה לעסוק בעבודה סוציאלית בבתי חולים, בתי אבות, מוקדי רווחה ומוקדים טיפוליים, תואר שני בעבודה סוציאלית הוא הכיוון. נראה לי שקודם כל עלייך להחליט מה אתה רוצה, ואז לבחור את מסלול הלימודים. רצוי שתדבר עם אנשים משני תחומי העיסוק. התרשם מהם על מהות העבודה - שיחות אלו יסייעו לך בהחלטתך. בהצלחה, שירלי

26/11/2012 | 10:42 | מאת: איציק

שלום אני בעל תואר 1 בעו"ס. רוצה לעשות תואר 2 בייעוץ חינוכי. האם הדברים משתלבים? יש איזה שהוא ערך מוסף לאדם שמגיע מתחום העו"ס? אני כמובן רוצה גם לעסוק בתחום הייעוץ חינוכי. כמה שעות אם בכלל היועץ צריך ללמד פרונטיאלית בכיתה. האם הייתם מקבלים לעבודה יועץ שהוא מתחום העו"ס במקור ולא מחינוך? תודה על התשובה הכנה

מנהל פורום ייעוץ חינוכי