מיניות מוקדמת??

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/10/2012 | 22:40 | מאת: אמא

שלום, יש לי ילד בן חמש כמעט וחצי שנמצא בגן חובה. לפני שבוע הגננת ביקשה לדבר איתי לאחר שבני "נתפס" בגן יחד עם חבר אחר ועוד ילדה כאשר הבנים כנראה ביקשו ממנה להוריד את בגדיה ושיראו אותה ערומה. הגננת שוחחה עם בני וכן החבר והסבירה להם שאין זה מנומס, שכל אחד לגופו וזה מעשה לא טוב ולא ראוי. היא שוחחה לאחר מכן במפגש עם כל הילדים באופן כללי והסבירה על הנושא של הצניעות ושכל אחד אחראי לגופו בלבד. באותו היום בצהריים ישבתי עם בני בשיחה על הנושא, היה לו מאוד מאוד קשה לספר לי מה שקרה בגן, לאחר שהסברתי שאני כבר יודעת מה קרה ואני רוצה לשמוע ממנו הוא התחיל לאט לאט לספר מה קרה.. ישבתי עם בני בנחת וברוגע וניסתי להסביר לו את החומרה של העניין ושזה מעשה לא טוב ואסור! השיחה היתה ארוכה וגם כללה בכי עצוב בתחילה שלדעתי חשבתי שהוא הבין את הדברים ואיסורם. סיפרתי לגננת שאכן הסברתי לו הכל והיא מסרה לי שלא צריך ישר להילחץ כי זה דבר שקורה בגיל זה, שיש לילדים רצון לבדוק ולראות את בני המין השני אך כמובן מנגד לנו ההורים יש צורך להסביר את האיסור ע"מ לוודא שיבנו שאסור ושלא יחזור על עצמו. הבעיה היא - היום בני לא רצה ללכת לגן בבוקר בסיפור של איזה ילד שרב איתו וכאלה.. בצהריים ישבתי עם בני להבין מה קרה עם הילד ומדוע לא רצה ללכת לגן. לאחר דין ודברים ארוך לבסוף הבנתי שבני מסתיר משהו אחר.. לבסוף התברר לי ש"המקרה" חזר שוב אתמול. מתברר שבני אתמול נכנס לשירותים ביחד עם אותה ילדה מהפעם הקודמת ושוב ביקש שתוריד את בגדיה. אני כמובן שהייתי בהלם והפעם אפילו עוד יותר מהפעם הקודמת, ממש הרגשתי כאב שבני חזר על אותו המעשה שוב ובמיוחד לאחר שהסברנו לו כבר בפעם הקודמת שזה מעשה אסור! לא הצלחתי לשלוט בעצמי ופשוט בכיתי ליד בני, הסברתי שאני ממש כואבת ועצובה ממה ששמעתי וכי אני לא מבינה את מעשיו. הפעם גם בעלי היה נוכח בשיחה וגם הוא הביע את כעסו על המעשה והסביר את חומרתם(בפעם הקודמת בני ביקש לספר רק לי בלי שבעלי ישמע, כמובן שהוא היה מודע לכל העניין אך לבני היה קשה לספר מולו). אני ממש אובדת עצות! אני בלחץ נוראי מאחר וקשה לי עם התנהגות בני! הוא טען שהוא לא זכר שזה אסור אך הזכיר שהוא סגר את הדלת בשירותים שלא יראו את הילדה כי זה לא צנוע. לבני לא היה הסבר מדוע זה עניין אותו לראות את הילדה ערומה גם הפעם הזאת וגם בפעם הקודמת. אני רוצה לקבוע פגישה עם פסיכולג ילדים ע"מ שינחה אותנו מה לעשות וכן שישוחח עם הילד להסבר מעשיו.. בנתיים אבקש בבקשה עזרה האם זה עדין יכול להיות "בעיה" נורמלאית, עד כמה זה חמור ואיך אני יכולה לדעת שהשיחה מהיום כן תהיה מובנת והוא הפנים את החומרה או שמא שבוע הבא זה יכול לקרות שוב.

אמא יקרה שלום רב, התנהגותו של בנך הינה נורמאלית, שכיחה ובריאה. ילדים בגילו מתחילים לגלות עניין בשוני בין בנים ובנות, ובהבדל המהותי באברי המין. הבדילי בין סקרנות מינית נורמטיבית לגילו של בנך לבין פגיעה או התנהגות מינית חריגה. חשוב לא להלחץ ולא לעשות מכך עניין גדול. אין להאשים את הילד ואין להציג את הנושא כעבירה. אלו עלולים לפגוע בעתיד בדימוי המיני של הילד, ולבוא בניגוד לדחפים הטבעיים של האדם הנורמאלי. תפקידינו כמבוגרים הינו להדריך ולכוון את הילד להתנהגות סוציאלית תקינה ללא פגיעה בדימויו העצמי. הגננת פעלה נכון, כששוחחה עימו ועם ילדי הגן. כשאתם משוחחים עימו, יש לגלות הרבה אמפתיה ואהבה, ולומר לו, שאתם מבינים שמסקרן אותו לראות את אברי המין של הבנות. יחד עם זאת, יש להדגיש בפניו, שלכל אחד יש את הבעלות והפרטיות על הגוף שלו, ושלאף אחד אסור לגעת ללא רשות. זאת ועוד, במקומות איניטימיים בגוף שלנו, במיוחד בגילך, לא נוגעים בכלל ומכבדים את הגוף ואת הפרטיות של האחר. ניתן להציע לו לקנות ספר או לצפות בדיסק שעוסק בתחום, ושמתאים לגילו. ספר מומלץ – "ההריון של אמא " המדריך הראשון לחינוך מיני/סילביה שנידר ובטינה גוצן בק או לגשת לחנות ספרים ולהתרשם מהספרים שיש שם העוסקים בתחום זה. הספר יספק את סקרנותו המינית. בקריאה או בצפייה יש לשבת עימו, ולאפשר לו לשאול שאלות. אם יש שאלה שאינכם יודעים כיצד לענות עלייה, אתם יכולים לומר לו, שתבררו ושתתנו לו תשובה בהקדם. לסיכום – סקרנות מינית בגיל חמש הינה טבעית ונורמאלית. יש לספק לילד מקורות מידע על הנושא שמתאימים לגילו בצד הכוונה והדרכה של מבוגר. חשוב להיות אמפאתים ולא ביקורתיים ו/או מאשימים. המיניות הנה חלק מצורך טבעי, משמעותי וחשוב של האדם. אם יש לכם קושי לעסוק בו, העזרו בגורם נוסף, שייסייע לכם. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי