בת יחידה בת שנתיים משליכה הכל לרצפה אוכל וחפצים!

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/10/2012 | 12:19 | מאת: נטלי

שלום ביתי בת שנתיים ( השני אני בדרך בעוד 3 חודשים) נעשתה מאד קשה בהתנהגות שלה ב3 חודשים האחרונים זה התחיל בלהשליך את האוכל שמגישים לה על כסא האוכל שזה אומר צלחת כוס סכום או אפילו כשניסית כמויות קטנות או כל פעם דבר אחד להגיש תמיד הכל נזרק לרצפה והיא מחכה לתגובה היום המצב החמיר היא נגשת לקערת פירות לוקחת ביס מכל דבר וזורקת לרצפה. אם היא משחקת בגן שעשועים אז היא תשליך את מה שיש לה ביד חטיף/ פרי/צעצוע ותרוץ לדבר הבא. אני קוראת המון על גיל שנתיים  הנורא אני לא מוצאת את שני הבעיות שמרבים להגדיר בגיל ה אין לה התקפי זעם הם באמת נדירים ואם היו הם נדירים ואני יודעת להתמודד במהרה ולגבי עצמאות ולעשות הכל לבד דווקא אין לנו בעיה עם זה היא באמת מעוניינת ומנסה הרבה דברים לבד אנחנו לא מונעים ממנה ואפילו נהנים מזה. רקע קצר עליה היא במשפחתון מגיל חצי שנה היא חברותית מאד וילדה שמחה וסקרנית יש לה עיקוב בהתפתחות השפה אבל מבינה את רוב מה שמדברים ומבקשים ממנה. אנחנו מאד סובלים מהיחס שלה לאוכל ולהתנהגות הלא ממושמעת של להשליך כל מה שנמצא לה ביד זה יכול להיות הבקבוק שיעוף בחוזקה כשהיא מסיימת לשתות או המוצץ כשמטיילים בעגלה לירוק את האוכל שאני מכניסה לה לפה ) אני אציין שמאז אני מרבה להאכיל אותה כי היא לא אוכלת בעקבות ההתנהגות הזאת יש לה חוסר בברזל ומשקל מאד רזה)

07/10/2012 | 12:32 | מאת: נטלי

אני חייבת להבהיר אי אפשר לתת לה כלום לאכול לבד צלחת קורנפלקס בסוף תושלך לרצפה והכל יתפזר חטיף חלוטה שהיא אוהבת לקח כמה בסיסים ואז תפורר הכל ביד לריצה ותעשה בלאגן צלחת שניצל חתוך תאכל קצת ואז תעיף הכל כוס מים היא תשתה קצת ואז תהפוך את הכוס כי היא תרצה לראות איך זה נשפך בריצה גם אם אני ימזגו לה שלוק אם תמצא איך לשפוך גם ממנו! בבקשה בבקשה תגידי לי שיש לך איזה קסם שיעזור לי לפתור את זה מהר יש לי סבלנות יתרה אבל היא כבר מתחילה להתמוגג ואני בחודש 7 כבר לא מסוגלת יותר

נטלי שלום רב, התנהגותה של בתך מורכבת מכמה גורמים, שיוצרים אצלה התנהגות, שאינה רצוייה ושמקשה עלייך מאוד – גיל שנתיים, שבו הילד בודק את גבולות החופש והעצמאות שלו, ההריון המתקדם שלך ודאגתך הרבה לבריאותה ולמשקלה. ילדתך הנבונה הבינה שהיא מקבלת תשומת לב מרובה מהתנהגות זו ועל כן ממשיכה עימה. התבונני כיצד את מתנהלת מולה ? כיצד את מגיבה לה, כשהיא משליכה דבר מה לריצפה ? מה את מרגישה שהיא עושה זאת ?התבוננות זו תסייע לך לראות, כיצד להמנע מחיזוק ההתנהגות הבלתי רצוייה. עלייך להבין שבתך אינה עושה לך דווקא ואינה רוצה להרע לך בכוונה. היא רוצה תשומת לב, שייכות ומקום. השתדלי לחזקה ולעודדה בתכונות החיוביות והטובות שלה. אמרי לה: אני גאה בך, איזו ילדה נפלאה יש לי, גרמת לי אושר גדול, אספר לכולם כמה עזרת לי ועוד. הביטי על מה ש"יש" ולא על ה"אין". הקפידי לחבק, ללטף ולנשק אותה לרוב, ואמרי לה שאת אוהבת אותה. לגבי השלכת האוכל – גשי לרופא הילדים והתייעצי עימו לגבי בריאותה ומשקלה של בתך. את יכולה להעזר גם ברפואה אלטרנטיבית, שתסייע לך בכך ותרגיע אותך (דרך קופ"ח או באופן פרטי). המנעי מלתת לה כמות גדולה של אוכל או פירות (כמו שעשית עד כה). הודיעי לה מראש שאם תבחר, למשל, להשליך את התפוח את תאלצי בצער רב לזרוקו לפח. הדגישי בפנייה שאת סומכת עלייה שהיא כבר ילדה גדולה ואוכלת כמו בוגרת. בנוסף, בדקי האם התנהגות זו חוזרת גם בגן. אם כן ואם לא, התייעצי עם הגננת ועם הצוות כיצד הם מתמודדים עימה. עבודה מושתפת יכולה לעזור. אם כל אלו אינם מסייעים ממליצה לך לפנות להדרכת הורים באזור מגורייך. בהצלחה. שולחת לך הרבה כוחות להמשך, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי