גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/09/2012 | 22:29 | מאת: טל

שלום, בני בן 4 וחצי איננו מוכן לשבת בשירותים לעשות קקי רק פיפי.כתועצאה מהתאפקויות סובל מעצירויות.מה עושים?

טל שלום רב, ראשית עלייך לפנות לרופא משפחה, ולסייע לבנך בדחיפות בנושא העצירות. שנית, חשוב לא לעשות עניין מהסירוב לעשות קקי בשירותים. יש להציע לו, להזכיר לו ולהאפשר לו כל דרך שתקל עליו בעניין, אך בשום פנים ואופן אין להכריחו ו/או לכעוס עליו, כשהוא מסרב לעשות קקי בשירותים. כמו-כן יש לעודדו לרוב על המאמץ ועל הדברים שהוא כן עושה בגמילה, כמו: פיפי. יש לומר לו - אני רואה שאתה עושה מאמץ, אני יודעת שלא קל לך, אני פה לעזרתך, אני בטוחה וסומכת עלייך שתצליח ועוד. אם לא תעשו מכך עניין, ותעודדו אותו בהתנהגות רצוייה, בטוחני שיגמל במהרה. בהצלחה ושנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי