ייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/03/2011 | 14:24 | מאת: רותם

היי שירלי אני מעוניינת להירשם לתואר שני בייעוץ חינוכי. לפי הבנתי, ניתן לעסוק במקצוע רק אם יש בנוסף לתואר השני- תעודת הוראה. אני למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה, ואיני בעלת תעודת הוראה. חשבתי בתחילה ללמוד במקביל, אך בפועל ימי הלימוד חופפים ואין זה אפשרי. שאלתי היא ממה כדאי יותר להתחיל ללמוד? האם תהיה אפשרות בפועל- להעסקתי בתחום ללא תעודת הוראה? תודה רותם

רותם שלום רב, היועצת מוגדרת במשרד החינוך כ"מורה-יועצת", כלומר היא צריכה ללמד כמה שעות (תלוי בביה"ס) שבועיות קבועות כחלק מתנאי עסקתה. לשם כך את זקוקה לתעודת הוראה. כדי להתקבל למשרת ייעוץ את זקוקה לתואר בייעוץ חינוכי ותעודת הוראה כמו שכתבת. אין סדרי עדיפות, את זקוקה לשני המדדים כדי להתקבל לעבודה במשרד החינוך. בהצלחה בלימודייך, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי