בעיות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/09/2012 | 10:07 | מאת: דנה

היי ביתח בת השנתיים עושה לי בעיות באופן יום. יומי כלומר לא רוצה להתלבש לא רוצה להחליף טיטול וכשאנחנו בחנות כלשהי אני קושרת אותה בעגלה ואז היא בוכה וכשאני מורידה אותה ללכת באופן עצמאי היא משתוללת נשכבת על הרציפה וכאשר אני מרחמה אותן היא צורחת ומרביצה לי נושכת ואז גם להכניס אותה לאוטו זה דרמה בפני עצמה נוסף לכך היא לפעמים מתעוררת בלילה או בבוקר מוקדם ורוצה שנקום איתה לסלון לא מוכנה להמשיך. לישון או לראות טלוויזיה במיטה גם טקס השינה בעייתי היא נרדמת בעגלה כי אם שמים אותה במיטת המעבר היא יוצאת וזה לא אפשרי להרדים אותה תעזרי לי בבקשה מה לעשותתתת

דנה שלום רב, בתך נמצאת כעת בשלב התפתחותי, שבו היא רוצה להתנסות, לחוות, לעשות דברים ולקבל החלטות לבד. יש האומרים שגיל זה הנו גיל ההתבגרות הראשון של הילד. עצמאות זו מובילה לעיתים תכופות לחילוקי דעות, לתסכולים ולמאבקי כוח בין ההורים לילד. על-מנת למנוע מאבקי כוח, יש להגדיר היטב את מערך הגבולות בביתכם – מה מותר ומה אסור. כאשר מערך הגבולות והחוקים בבית הנם ברורים וידועים קל יותר לאכוף אותם. חשוב שתאפשרי לבתך להיות עצמאית מצד אחד, אך מן הצד השני יש להציב לה גבולות ולזכור שהנה פעוטה קטנטנה בת שנתיים. בנוסף יש לשמור על אורך רוח, ולא להכנס עימה לויכוח. יש להודיע לה מראש מה הולך להיות, למשל: אנחנו היום הולכים לחנות לקנות לך בגד לגן. בחנות את צריכה לשבת בעגלה כדי שלא תלכי לאיבוד. אם תבחרי לבכות ולצעוק, נאלץ בצער רב ללכת הביתה. אני סומכת עלייך שתבחרי להתנהג יפה – זאת יש גם לבצע. אם היא אכן מתנהגת יפה יש לעודד אותה לרוב, ולתת תשומת לב להתנהגותה חיוביות. בכל מקרה ממליצה לך לפנות להדרכת הורים. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי