התנהגות העייתית אצל ביתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/08/2012 | 21:53 | מאת: ויוי

ביתי בת 8 יש לה קשיי התנהגות לא ספצפיים וקשיים חברתיים ולאחרונה דעיכה ביכולת הלימוד.לגבי ההתנהגות-היא כל הזמן נמצאת במריבות גם בבית וגם בבית הספר, גם אם היא לא קשורה למריבה היא תתערב ובסופו של דבר גם תהיה הדמות הבעייתית במריבה. חייבת תמיד להצדיק את עצמה, צועקת, דברים חייבים להתנהל איך שהיא רוצה ולא זה יגמר במריבה. חברות לא מזמינות אותה אחה"צ ולא לימי הולדת. היא פשוט ילדה שלא נעים להיות במחיצתה. לקחתי אותה לנוירולוג שקבע שהיא צריכה טיפול ריגשי. יש כל כך הרבה פסיכולוגים ואני צריכה מישהו ספציפי בתחום הזה שיעזור לי לעצב את התנהגותה ויתן לי את הכלים לכך-כי בתוך תוכה יש נשמה טהורה. הילדה מודעת לזה שיש לה בעיה כי היא לא רוצה שיתחילו הלימודים בגלל ההתנהגות שלה לדבריה - עזרה דחוףףףף

ויוי שלום רב, דאגתך לבתך אינה בכדי. נראה שישנם דברים רבים שמפריעים לה להתנהל בצורה תקינה, דבר המוביל לתסכול ולדימוי עצמי שלילי. על-מנת לטפל בה בדרך היעילה ביותר יש לערוך ראשית הבחנה מבדלת של הקשיים, כלומר להבין מה בדיוק הקושי. לשם כך ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר/פסיכיאטרית שמתמחים בילדים ובידייהם הכלים לאבחן ולאיתור מורכבויות ודרכי הטיפול. בנוסף, חשוב מאוד שתקבלי בעבורך הדרכה והנחייה כיצד לנהוג עימה. בפורום זה איני יכולה לכתוב לך שמות של אנשי מקצוע, אך אם הנך מעוניינת אני יכולה לכתוב לך במייל הפרטי שצרפת לפנייתך. כל טוב, שירלי

10/10/2012 | 12:57 | מאת: מאיה

ויוי שלום רב. ביתי בת ה 8 נוהגת בדיוק אוץו דבר! תוכלי לאמר לי אם שירלי שלחה לך אנשי מקצוע או אם פנית למישהו ואז מרוצה מהטיפול? אני לא יודעת מה לעשות, עוד מעט היא תישאר לגמרי לבד... תמיד מצליחה להסתכסך ולא מוכנה לוותר. ברוגז וצרחות. תודה מאיה.

מנהל פורום ייעוץ חינוכי