בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

22/08/2012 | 18:41 | מאת: אורי

שירלי שלום, בני בן שנה וחצי. ילד נוח למדי, אוכל כראוי, מפותח משחק יפה, עצמאי... באמת רק נחת!! אבל - בוקר אחד השבוע התעורר כמו ילד אחר. הוא לא מקשיב בוכה וצורח אם לא מקבל מה שרוצה. אפילו אם אני רק קוראת בשמו הוא מיד צורח, הוא לא אוכל כהרגלו. לא השתנה לו שום דבר בשגרה. אני מרגישה כמו שהוא בוחן אותי . איך עלי להתנהג??? אני "נושכת את הלשון" כדי לא להתפרץ. אני לא רוצה "לפחד ממנו ולעשות כרצונו!! אודה לתשובתך ואם ישנה תופעה כזאת בגיל זה?? תודה :)))

אורי שלום רב, אנשי חינוך רבים מכנים את הגיל של בנך המתוק "כגיל ההתבגרות הראשון". כלומר, התפתחותו הנה נורמטיבית ושכיחה. בגיל זה מתחיל הילד להיות עצמאי, בעל רצונות, בקשות וצרכים, ואלו מובילים לעיתים לחוסר אונים, לתסכול ולמאבקי כוח הדדיים, כאשר הפעוט אינו מקבל את דרישותיו. באמת צריך, כמו שרשמת: "לנשוך את הלשון" ולהעזר בסבלנות רבה ואורך רוח. כעס, עצבים ומאבקי כוח אינם מסייעים במצב זה – נהפוך הוא. אז מה עושים ? קובעים חוקים ברורים של מה מותר ומה אסור, נותנים לו להתנסות בדברים חדשים, מאפשרים לו לבחור בין כמה אפשרויות ומעודדים אותו בלי סוף על התנהגויות קטנות, חיוביות ורצויות.. מערך של גבולות וחוקים ברורים משדרים לילד תחושת ביטחון ורוגע. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי