בן 6.5 אוכל בגדים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

03/03/2011 | 20:23 | מאת: שירי

שלום שירלי. קראתי את ההודעה בדבר הילד בן ה- 3.5 שאוכל בגדים. בני בכיתה א' ולפני כחודש התחיל למצוץ את כל הבגדים. זו תופעה בלתי נשלטת מבחינתו. חשוב לציין שהוא נכנס השנה לכיתה א' ביישוב חדש ללא חברים אך נקלט בכיתה א' הן מבחינת הלימודים והן מבחינה חברתית נהדר. מה עלי לעשות? האם זה נורמלי שזה קורה בגל זה? תודה רבה

שירי שלום רב, התנהגותו של בנך נחשבת כנורמטיבית לגילו (6 - 7 לערך), במצבי לחץ, במעברים השונים, בהתרגשויות ועוד. יש לתת את מלוא תשומת הלב למעבר שחווה השנה, ולכל הדברים החדשים, שהוא "צריך להתרגל" אלייהם. מעבר לכיתה א' הנו שלב משמעותי מאוד בהתפתחות הילד. בעיני זולתו הוא כבר "לא קטן", אלא "תלמיד ביה"ס". הילד צריך לשנות את כל מערך הרגליו אלייהם היה רגיל במשך שש שנותיו. בכיתה זו ישנן משימות רבות, ובנך מוערך על פי הישגיו בעיניו ובעיני זולתו. לא די בכך, הוא גם חווה מעבר של אזור מגורים, של בית, של חברים ועוד. ההסתגלות אינה פשוטה – המעבר מן הידוע , מן המוכר ומן האהוב למקום חדש, שצריך "ללמוד" "ולהכיר" מחדש. יכול להיות, שרק עכשיו בנך עיכל את השינוי או שהקושי בכיתה א' "התעצם" במחצית השנייה. רצוי להתייעץ עם מחנכת הכיתה, ולראות את תפקודייו בביה"ס. אולי כלפי חוץ הוא מנסה "להיות בסדר", אך רגשית עוד קשה לו, וקושי זה בא לידי ביטוי בהכנסת הבגדים לפה. לכן, אין להתייחס ואין לדבר על התנהגות זו עם הילד. יש להתעלם ממנה לחלוטין. התייחסות מרובה עלולה להעצים את ההתנהגות הבלתי רצוייה. אם הבגדים רטובים יש להחליפם. בטוחני שילד שנקלט היטב הן חברתית והן לימודית, יסתגל גם רגשית למעבר ולהתחדשות הרבה בחייו. כל טוב ושבת שלום, שירלי

09/07/2012 | 16:40 | מאת: שמעון

שלום שירלי בני בן השלש וחצי אוכל בגדים כבר כמעט חצי שנה האם לא חסרים בגוף משהו הוא אוכל את הבגדים גם בבית גם בבית ספר בכל מקום תודה רבה

שמעון שלום רב, לעיסת בגדים בגילו של בנך הנה תופעה שכיחה, המורה על קושי רגשי, שיכול לנבוע מסיבות שונות ומגוונות, כמו: גמילה ממוצץ/חיתול, מעבר גן, דמות של מטפלת שהוחלפה, שינוי בסדר יום ועוד. הכנסת הבגד לפה נותנת לילד ביטחון ומוגנות כמו במוצץ. שים לב באלו מקרים מכניס בנך את הבגד לפה, כך תוכל לסייע לו. בכל מקרה אין להעיר לו על כך ואין לבקר אותו. יש לראות מה מפריע לו נקודתית, למשל: כאשר אתם מגיעים למקום חדש, ולעזור לו להתמודד. חשוב לעודדו, כאשר הוא אינו מכניס את הבגד לפה במילים כמו: ראיתי שהתאמצת היום לא להכניס את הבגד לפה, אני גאה בך, אני יודע שהיה לך קשה אבל התגברת וכו'. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי