לשירלי,לילה טוב. שאלה וייעוץ בבקשה :)

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/08/2012 | 00:28 | מאת: נטלי

אני בת 24 אמא לתינוקת בת שנה ו8 חודשים. ילדה מאוד מפותחת ובוגרת לגילה,אומנם היא הילדה הראשונה שלי אבל אני תמיד משווה בינה לבין תינוקות אחרים וההבדל הוא נורא משמעותי ונראה לעין. היא מדברת ,אוצר מילים נורא מפותח, סופרת עד עשר,צבעים צורות, חיות, יודעת הכל. טפו טפו. הבעיה היא כזאת. בגיל 3 חודשים החלטתי להעביר אותה לחדר משלה, זה עבר ללא בעיות ואחרי יומיים של קצת בכי היא התרגלה לישון שם והכל היה טוב. ואז אני ובעלי עברנו איזשהו משברון קטן ונפרדנו למשך קצת יותר מחצי שנה, שבמהלכה עברתי לגור אצל ההורים מה שאומר שהילדה ישנה איתי באותה המיטה. כשהחלטנו לחזור היא כמובן המשיכה לישון איתנו באותה המיטה, אנחנו נורא נהנים מזה אומנם אבל זה כבר לא נוח ודיי פוגע ביחסים. ומה שהכי הכי קשה בכל הסיפור הוא שהיא לא נרדמת לבד, חייבים לשבת ליידה עד שתירדם וזה יכול לקחת שעות. פעם היא היתה נרדמת ב8 כל ערב הייתי כל כך גאה בעצמי שיש לי ילדה כזו ממושמעת. אבל מאז שחזרנו היא כאילו מתלהבת מזה ולא רוצה להחמיץ שום רגע איתנו, אז אנחנו משכיבים אותה לישון הולכים לסלון והיא קמה וככה זה חוזר חלילה עד שאחד מאיתנו מתייאש והולך לישון איתה. זה מבאס וגוזל מאיתנו זמן אחת מהשני. מה את מייעצת לי לעשות? אשמח למענה.

נטלי שלום רב, נראה שהנך יודעת היטב כיצד ליצור גבולות וסדר יום לבתך הנבונה, והרי הצלחת לעשות זאת ללא בעיות כשהייתה תינוקת קטנטנה. עלייך לקחת בחשבון, שמשפחתך חוותה משבר בעקבות פרידתכם וחזרתכם. כל אחד מחברי המשפחה היה זקוק לכוחות ולמשאבים רגשיים ונפשיים, על-מנת לעוברו בהצלחה. כעת שהמשבר מאחוריכם, חשוב מאוד להחזיר את השגרה, את סדר היום ואת הגבולות והחוקים לביתכם. יש לערוך עימה סדר השכבה ברור וידוע בכל יום, למשל: מוזיקה רגועה, ארוחת ערב, אמבטיה, סיפור ו/או שיר – אלו מסמנים לילדה, שהגיע השעה ללכת לישון. לאחר כל אלו, משכיבים אותה במיטה ואומרים לילה טוב. יושבים לידה בכיסא, אך לא מביטים עליה, לא מוציאם מן המיטה, לא מדברים, לא מחבקים ולא מנשקים. היא תראה שאתם לידה, ובכך היא תרגיש בטוחה. יחד עם זאת, במצב זה אינכם נותנים לה תשומת לב מיותרת, שעלולה לחזק התנהגות בלתי רצוייה. עליכם להיות עקביים וחד משמעיים. בבוקר יש לעודדה לרוב במילים כמו: ראינו שהתאמצת לישון לבד, אנו גאים בך שנרדמת בקלות, כמה שמחנו לראות שישנת טוב בלילה וכו'. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי