רישום לגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/08/2012 | 16:16 | מאת: מוריה

שלום, יש לי ילדה בשם נועה. היא נולדה בתאריך 21.12.2009, על פי דרישות משרד החינוך היא אינה עולה לגן טרום טרום חובה. חשוב לציין שנועה ילדה מאוד פיקחית וברור לי שקצב ההתפתחות שלה יואט משמעותית אם היא תשאר שנה נוספת בפעוטון. חשבתי לרשום אותה לגן בקיבוץ (גן שונה וילדים שונים) בו היא תיקלט לגן עבור ילדי 3-4 שנים. הדילמה היא האם להעביר אותה לגן שונה אבל מותאם לגיל וליכולות שלה, או להשאיר אותה עוד שנה בפעוטון בו היא נמצאת כיום? תודה.

מוריה שלום רב, בתך עדיין מאוד צעירה. בגיל זה חשוב שהילדה תקבל אהבה, חום, ביטחון ומוגנות. רצוי לא לערוך לילדה מעברים מיותרים והסתגלויות חדשות, וסביר להניח, שעוד שנה בפעוטון לא תעקב את התפתחותה של בתך. יחד עם זאת, בררי היטב מהם גילאי הילדים בפעוטון בשנה הבאה, מכיוון שלא רצוי להשאיר אותה עם תינוקות בלבד, כשהיא ה"בוגרת" היחידה. אם יש ילדים נוספים בני גילה, אין עם כך בעיה. בתך ילדה נבונה ופקחית - בטוחני שהנכם מעניקים לה גירויים לרוב להתפתחות מהירה ותקינה מעבר למסגרת החינוכית. בהצלחה ושנת לימודים פורייה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי