בן שלוש עושה דווקא

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/08/2012 | 18:31 | מאת: ליאת

שלום לך, אני רוצה לציין שבני גמול מחיתול למעט הלילות למעלה משלושה חודשים, מידי פעם בורח לו פיפי כשהוא מרוכז במשחק או בטלביזיה ואני לא מתרגשת רק מזכירה לו שהוא צריך ללכת לשירותים כשלוחץ לו. במהלך החודש וחצי האחרונים יש רגעים שהוא פשוט עושה בכוונה ובודק את התגובות שלי כמו למשל: יושב על הספה ואומר לי שיש לו פיפי ופשוט עושה בלי להתרגש ומסתכל עלי או נעמד על השולחן בסלון בזמן שאני במטבח וגם כן עושה פיפי עליו. כמובן אני ישר מעבירה לפינת החשיבה ומסבירה לו שזה לא בסדר ופיפי עושים בשרותים. באחת הפעמים ששמתי אותו בחדר ואמרתי לו לחשוב על מעשיו הוא פשוט חירב את כל החדר בפיפי בכוונה וזו הפעם הראשונה שהוא עשה גם קקי על הרצפה גולת הכותרת היא שאתמול עזבתי אותו ואת אחיו בן השנה וחצי לשחק בסלון 3 דקות ואני חוזרת ורואה שהם יושבים על הרצפה ומשחקים עם קקי כאילו הם מציירים בצבעי גואש, הם היו מלאים מכף רגל ועד ראש בקקי. אני מצטערת להודות שנישברתי ופשוט התחלתי לצעוק על שניהם כמו משוגעת, אני יודעת שזה לא נכון לעשות אבל פשוט איבדתי את השפיות לרגע. אני גם רוצה לציין שהוא ילד מקסים שמקבל המון חום ואהבה משתדלת לשחק איתם ביחד ולחוד, עוזרת לו לקבל את המרחב מאחיו שלא יפריע לו משתפת אותו בדברים מסבירה לו כל דבר והוא ממש משתף פעולה. כמובן שיש את הרגעים של הבריחות בהתנהגות אבל אני לא נכנסת ללחץ מהן. בבקשה תעזרי לי למצוא את הפתרון לבעיה תודה ליאת

ליאת שלום רב, נראה שהנך יודעת להפריד בתבונה רבה בין קשיי הגמילה של בנך , שהנם שכיחים ונורמטיביים, לבין אופיו של בנך , שהנו ילד מקסים ומשתף פעולה. חשוב מאוד לשמור על אורך רוח ועל סבלנות מרובה בתהליך הגמילה. גם "משחקים בקקי" הנם חלק מהעניין, ורצוי לא להביע מכך סלידה או גועל , למרות הקושי והלכלוך הרב. השתדלי לא לעשות עניין מכך. בנך מקבל תשומת לב מרובה מהתנהגותו השלילית. יש לנסות ולהתעלם מהתנהגות זו, ולחזקו לרוב בהתנהגות החיובית, למשל: עשיית צרכים בשירותים, שמירה על ניקיון ועוד. כאשר הוא עושה את צרכיו על-מנת לקבל תשומת לב, יש להיות עימו רגועה ועניינית. זאת אומרת, להחליף את בגדיו המלוכלכים ללא דיבור, ולומר לו, שאת סומכת עליו שילך לשירותים בפעם הבאה. בדרך זו את מחזקת את ההתנהגות הרצוייה, וממגרת את ההתנהגות הבלתי רצוייה. שולחת לך הרבה כוחות וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי