גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/08/2012 | 01:10 | מאת: גליה

יש לי ילגה בת שנתיים וחצי שאני מנסה לגמול כבר שבוע. עד עכשיו היא עשתה את צרכיה בשירותים רק פעם אחת. איך אני מעודדת אותה לעשות בשירותים?

גליה שלום רב, מילות המפתח בגמילה הנן סבלנות ואורך רוח. בתך הנה "השולטת" הבלעדית על צריכייה, ולא ניתן להכריחה להיגמל. אז מה עושים ? חושפים אותה לשירותים, לסיר ולישבנון. נותנים לה לשחק ולהתנסות עימם. רואים איתה סרטים וקוראים לה ספרים בנושא. מעבירים את האחריות לידיים שלה - את בוחרת מתי ללכת לשירותים ו/או לעשות את צרכייך בטיטול. יש לעודדה לרוב על פעולות קטנות שהיא עושה, כמו: הליכה לשירותים (גם כשלא עושה כלום), ולאפשר לה את המרחב, שמחר יש יום חדש להתנסות ולנסיון חדש. חשוב מאוד - לא לכעוס, לא להתעצבן, לא לתת תשומת לב שלילית ולא לעשות מהגמילה עניין רב. הגמילה הנה תהליך טבעי, שהולך ביתר קלות, כאשר הילד מוכן ובשל אליו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי