עיצה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/03/2011 | 16:00 | מאת: אור

הבן שלי פאסיבי - הוא מעבר לגיל העשרה - כל דבר אני צריכה לדחוף, אחרת הוא לא יוצא מהבית. הוא עובד ביום ומשתכר .הקטע החברתי בעייתי. כעת הוא מוכן ללכת לחוג אגרוף בתנאי שאני אממן. סרבתי כי נמאס לי, אני רוצה שיעשה דברים מעצמו. אבל מצד שני אם אשלם אז הוא כן ילך. מה עושים?

אור שלום רב, הבן הנו כבר "ילד גדול" , שמפרנס את עצמו. בגיל זה לא ניתן לבחור או להחליט בעבורם. עם כל הכאב בקשייו עלייו להתמודד עמם בעצמו. אתם יכולים להיות שם בעבורו לעודד ולתמוך, אך המעשים הם תחום אחריותו הבלעדית. ניתן להמליצו לפנות להערכה פסיכיאטרית או להתייעצות פסיכולוגית לגבי הקשיים המתוארים בשאלה, כמו: פאסיביות, חוסר כוחות, מוטיבציה נמוכה וקושי חברתי. יכול להיות, שטיפול טוב יעלה את איכות חייו. איני ממליצה לשלם בעבור לימודי האגרוף. הבן יראה רצינות ונכונות ללכת לחוג, אם ישלם בעבורו בשכרו. בשורות טובות וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי