מבקשת המלצה לגבי תעודת הוראה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/08/2012 | 22:57 | מאת: מתעניינת

שלום שירלי, בעבר נעזרתי בתשובתך ואודה לך אם תוכלי לעזור לי שוב- אני בעלת שני תארים ראשונים מטעם אוני'' בר אילן: הראשון בחינוך עם התמחות ביעוץ חינוכי, ותואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית.כיום עובדת כעו"ס (נשואה ואם ל 2 קטנטנים). אני שוקלת ללמוד בשנה הבאה תואר שני ביעוץ חינוכי גם כן בבר-אילן, שם תעודת הוראה אינה מהווה תנאי לקבלה. באופן עקרוני הייתי רוצה לעבוד במסגרת בית ספרית , עדיין לא החלטתי אם יסודי או תיכון (ייתכן ותיכון)והייתי רוצה שהבחירה שלי בתעודת הוראה מסויימת לא תגביל אותי. כמו כן הנטייה שלי היא לאוכלוסיית תלמידים נורמטיבית - אפשרי גם בעיות רגשיות, חברתיות ולקויות למידה ,אך לא לחינוך המיוחד. יש לי מס'' שאלות: 1. לאור התארים שיש לי -איזו תעודת הוראה ממולצת עבורי? האם נכון שלצורך עבודה כיועצת חינוכית עליי לעשות תעודת הוראה במקצוע טיפולי? אם כן אילו תעודות הוראה במקצוע טיפולי יש?האם כדאי תעודת הוראה בחינוך מיוחד למרות שאני מעוניינת לעבוד עם אוכלוסיה נורמטיבית? 2. האם כדאי בשנה הקרובה לעשות בנתיים רק תעודת הוראה במסלול הסבה לאקדמאים? 3. בהתייחס לעובדה שברצוני להיות יועצת חינוכית , האם מקום הלימוד של ת. ההוראה בלבד הוא משמעותי? תודה רבה

שלום רב, ראשית עלייך לברר עם עצמך מה הם כיווני הקריירה, שהכי מתאימים וטובים בעבורך. בבדיקה זו ההי מודעת להבדל המשמעותי בין הפנטזיה המקצועית לבין המציאות הלכה למעשה. שוחחי עם אנשי מקצוע וקבלי מהם חוות דעת. הן בעבודה סוציאלית והן בעבודה כיועצת חינוכית יש את ההיתרונות ויש את החסרונות ולאלו עלייך להיות מודעת על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה. לגבי תעודת ההוראה – דבר ראשון שעלייך לשקול הנו, שישנו הבדל מהותי בין עבודה עם מתבגרים בתיכון לבין העבודה עם ילדים צעירים ביסודי. באופן כללי עבודה עם ילדים מזמנת התמודדויות עם מורכבויות רגשיות ללא קשר לחינוך רגיל או לחינוך מיוחד. תעודת ההוראה צריכה להיות מותאמת למסגרת עבודתך (ח"מ/ יסודי/ על-יסודי/ גיל הרך). לצורך עבודתך כיועצת חינוכית אינך צריכה תעודת הוראה במקצוע טיפולי. ישנן יועצות רבות שמלמדות מקצועות שונים, כמו: תנ"ך, ספרות, לשון ו/או כישורי חיים שכן שייך לתחום היעוץ. מסלול לימודים ומסגרת הלימוד של תעודת ההוראה , אינו משמעותי עבור התואר. סוגה של תעודת ההוראה משמעותי לקבלתך למסגרת החינוכית ולנסיונך בתחום. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי