עזרה בהתלבטות- תואר שני ייעוץ חינוכי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/08/2012 | 13:42 | מאת: מיטלללל

שירלי שלום, אשמח אם תעזרי לי בעניין בו אני מתלבטת רבות!אני מעוניינת ללמוד תואר שני בייעוץ חינוכי, אך לפני כן אני נרשמת השנה ללימודי ת.הוראה בחינוך המיוחד(יש לי כבר תואר ראשון בחינוך)כיוון שאני חייבת זאת בכדי להיות יועצת. ההתלבטות שלי היא- בין שתי מכללות ללימודי ת.הוראה(מעדיפה לא להזכיר את שמן) אחת מהמכללות טובה ונחשבת ואחת פחות נחשבת. במכללה הנחשבת דורשים ממני ש"ש רבות יותר והנסיעה למכללה אורכת לי כשעה פלוס,תחומי הדעת הרבה יותר מגוונים אך הדרישות שם רבות ביותר! ואילו המכללה "הפחות נחשבת" מכירה לי בפחות שעות ונמצאת כעשרים דק' מביתי עם פחות תחומי דעת ופחות עומס לימוד. ההתלבטות היא האם כדאי להשקיע את כל מאמציי כרגע על ת.הוראה במכללה טובה ונחשבת וכפי שאני שומעת מהסביבה מעדיפים מורים שלמדו שם, שבכלל כוונתי בעתיד לאחר סיום התעוד ללכת ללמוד יועצת חינוכית. אינני יודעת מה לעשות כיוון שכיום אני כבר נשואה שנה ומתכננת בעתיד להביא ילדים איני רוצה לסיים ת.הוראה עם הלשון בחוץ ובסופו של דבר להישאר בלי כוחות לתואר השני שזאת מטרתי האמתית, אך מצד שני אין לדעת מה יהיה ואולי בסופו של דבר אשאר תקופה במקצוע ההוראה. אשמח לייעוץ...תודה ויום נעים:)

שלום רב, נראה שהתשובה נמצאת כבר בשאלה - נשמע שמאוד נוח ומשתלם לך ללמוד במכללה ליד ביתך בעיקר שאינך בטוחה לחלוטין לגבי העתיד המקצועי שלך. בכל מקרה עם תעודת ההוראה תוכלי ללמד ללא קשר למקום לימודייך. הלימוד האמיתי הנו ההתנסות הלכה למעשה במסגרת החינוכית. עלייך לקחת בחשבון את כל השיקולים שהעלת, ולבחור את הטוב ביותר בעבורך ובעבור משפחתך. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי