לא נרדם בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/08/2012 | 17:40 | מאת: יוני

הי שירלי הבן שלי בן השלוש וחצי בשבוע האחרון כל ערב שהוא הולך לישון הוא בוכה שלא נשאיר אותו לבד ושנהיה איתו או אבא או אמא ואז יושבים איתו כל אחד 5 ד"'ק ומסבירים לו שהוא גדול ועוד מעט יהיה לו אח. אני בהריון כמו שהבנת. ואז שהולכים הוא שוב פורץ בבכי ואז מבקש לעבור לישון במיטה שלנו ואז מעבירים אותו ושם נרדם בלי בעיות ולא צריך לשבת איתו. ושאנחנו הולכים לישון מעבירים אותו למיטה שלו. והוא ממשיך לישון בחדר שלו. בחמש בבוקר או שש לפעמים הוא מגיע שוב אלינו או לסלון ונרדם שם.. אני מבינה שזה הכל קשור ללידה אבל מה את מציעה לעשות תודה מראש על התשובה. יוני

יוני שלום רב, דווקא בתקופה זו, שלפני לידתך חשוב מאוד לשמור על גבולות ברורים עבור בנך. גבולות אלו יוצרים ביטחון ומוגנות לילד. שינוי בגבולות, חוסר עקביות' מסרים מבלבלים וויתורים, יכולים להתפרש על ידו- שיש דבר מה (ההריון שלך), שהולך לפגוע במקום שלו ועקב זאת הוא "מסכן" כשהוריו מתנהלים מולו אחרת, מפצים או מפנקים אותו. התנהלות זו הנה שגוייה, ומחזקת את המקום הפגוע שלו. לעומת זאת, אם מעבירים לו מסר, שהכל ימשיך להיות רגיל בגבולות ובחוקים של הבית, ושאין כל סיבה לפצותו על דבר מה, הוא יחוש ביטחון ומוגנות. אז מה עושים – מודיעים לו מראש שאתם רואים שקשה לו להרדם בזמן האחרון (אין לציין מולו את הקשר ללידה), ולכן תשבו לידו עד שירדם. לאחר שעורכים סדר השכבה ידוע וברור – מקלחת, ארוחת ערב, סיפור, שיר ונשיקות לילה טוב – מכריזים בקול: עכשיו לילה ועכשיו ישנים . יושבים לידו בכסא, אך אין להביט אלייו, אין לדבר עימו, אין להוציאו מן המיטה, אין לחבקו ואין לנשקו. אם הוא קם מן המיטה, יש להשכיבו חזרה, ולחזור על המשפט – עכשיו לילה ועכשיו ישנים. אם הוא מבקשת דבר מה כמו: פיפי או מיים, יש לקחת אותו או להביא לו את מבוקשו באופן ענייני ללא דיבור ואז לומר שוב – עכשיו לילה ועכשיו ישנים. את זאת יש לעשות בעקביות, וכמובן לא להעביר אותו למיטתכם. לינה במיטתכם עלולה ליצור בעייה לאחר לידתך. יש לעודדו ולחזקו לרוב במילים כמו : אני גאה בך שנרדמת במיטתך, ישנת נהדר ועכשיו יש לך כוח לשחק בגן ועוד. גם לגבי שעות הבוקר- רצוי מאוד להחזירו למיטה, כדי שלא יתרגל לישון אצלכם או לישון בסלון. לגבי ההריון – יש לחזק אצלו את תחושת המקום, הערך והשייכות – אתה חשוב לנו, תמיד אנו אוהבים אותך, בוא נחשוב על דברים שתוכל לעזור לי בטיפול בתינוק, אתה תהיה העוזר הגדול שלי, כמה אני גאה שיש לי בן בוגר כמוך ועוד. אולי אין לך כוח עכשיו להתמודד עם התנהגותו, ודבר זה מובן וברור לי לחלוטין, יחד עם זאת הדברים לא יהיו פשוטים וקלים יותר אחרי הלידה. בהצלחה ולידה קלה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי