הדלגה לכתה א' - דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

07/08/2012 | 15:41 | מאת: אמא

ביתי ילידת 4.1.2007 עברה אבחון להדלגה ונמצאה מתאימה גם מבחינה קוגנטיבית וגם רגשית. הגננת גם אומרת שהיא מוכנה ותסתדר יפה מכל הבחינות אבל באופן כללי ולא אישי כלפי הילדה ממליצה להשאיר עוד שנה לחיזוק ושתהיה הכי גדולה בכתה ולא הכי קטנה . לדעתה אם יש אפשרות להשאיר עוד שנה אז היא בעד להשאיר וטוענת שהילדים רק מרוויחים מזה מכל הבחינות . המאבחנת גילגלה את ההחלטה אליי. אני פשוט אובדת עצות לא יודעת מה לעשות. האם זו טעות להעלות אותה לכתה א' ? האם זה לא חיסרון להיות הכי גדולה בכתה? אני פוחדת שישעמם לה עוד שנה בגן. אני לא רואה שום הבדל בינה לבין חברותיה שעולות בעוד חודש אודה לחוות דעת מהירה אמא

שלום רב, הדלגה הנו צעד חשוב ומשמעותי בעל השלכות ארוכות טווח, ולכן יש לשקולו בכובד ראש. יש לזכור שהילדה צריכה להתמודד לא רק עם משימות למידה, אלא גם לעמוד בציפיות הצוות החינוכי וחברת הילדים. אם כל ההיבטים שלהל"ן נבדקו - בתך בעלת יכולת שכלית גבוהה, היא בעלת מנת משכל מילולית של 120 ומעלה, היא הצליחה במבחני בשלות (בנוסף למבחן המשכל), היא מפותחת מבחינה רגשית, חברתית ופיזית והגננת שלה ממליצה ללא הסתייגות על הדלגה, אין סיבה להשאירה שנה נוספת בגן. יחד עם זאת, תשובתה של הגננת מבלבלת ואינה חד משמעית, ולכן חשוב שתבקשי ממנה תשובה חד משמעית, מדוע למרות הכל היא חושבת, שכדאי להשאיר את בתך שנה נוספת בגן – "הילדים רק מרוויחים מכך" – אינה תשובה שמתאימה דווקא לצרכיה של בתך. לאחר תשובתה של הגננת, התייעצי שוב עם המאבחנת, והתרשמי מדברייה. כך תוכלי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר בעבור בתך. בהצלחה וכל טוב, שירלי

08/08/2012 | 19:54 | מאת: אמא

אעשה זאת תודה רבה לך על תגובתך!!!

מנהל פורום ייעוץ חינוכי