שירלי בוקר טוב

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

21/07/2012 | 05:53 | מאת: אשת חינוך בנשמה

אני היא מורה בת 40 שמחפשת דרך חדשה בחיים. לפני כחמש שנים הפכתי לאמא ומאז חיי השתנו. עם זאת יש בי הרבה כאב על רקע משפחתי ומקצועי, רצון עז להתפתח ולפרוץ גבולות. מכיוון שאת באה מרקע של חינוך וטיפול משפחתי ואת כזו מקסימה ומנהלת פורום במקצועיות אני רואה לנכון לבוא ולהתייעץ איתך בקשר לדרך המקצועית שלי. האם את עבדת במערכת החינוך? האם אוכל להתייעץ איתך? תודה מכל הלב על ההקשבה שלך!

אשת חינוך יקרה, אני פה לרשותך. מכירה את מערכת החינוך היטב. שבת שלום, שירלי

21/07/2012 | 21:49 | מאת: אשת חינוך בנשמה

לפני כעשר שנים סיימתי בהצטיינות תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה. לקראת סיום הלימודים התחלתי ללמוד לתעודת הוראה בעקבות חלום שהיה לי להיות מורה לאנגלית. בשנה השנייה ללימודים התחלתי לעבוד בקרן קרב בכיתות א'ב'- אנגלית חוויתית. בשנה לאחר מכן נכנסתי למשרד החינוך וחטפתי את שוק חיי- קיבלתי 5 שכבות גיל, נדרשתי לשלוש השתלמויות בשבוע, יום לימודים ארוך וחוסר הדרכה מתאימה ועוד דרישות כהנה וכהנה. מה שקרה הוא שלבסוף קרסתי ובסוף שנה פוטרתי ואחר כך היה לי מאוד קשה להשיג עבודה. השגתי עבודה בתור מחליפה ל3 חודשים וזה היה לא רע ולאחר מכן מצאתי בית ספר אחר כמחליפה, אך שם שמו סוף לקריירה שלי. הרוע של המנהלת והקולגה שלי הובילו לפיטורי באמצע שנה עם מכתב נאצה נגדי על לא עוול בכפי. באותה תקופה התמודדתי גם עם מותו הפתאומי של אח יקר ועם טיפולי פיריון והייתי צריכה להשלים סמיניריון לתעודת הוראה אז כך שלא היה לי כוחות ומוטיבציה לשוב ולהלחם על שלי במערכת החינוך. עבדתי תקופה מסוימת כמחליפה על בסיס מכל מיני מקומות ומאוד אהבו אותי. לאחר שסיימתי את הסמינריון בהצטיינות באה לי הארה לעשות חוגים לילדים. הניסיון שצברתי בקרן קרב הוביל אותי לפתוח קבוצה לילדי גן וכיתות יסוד וכך היו לי מס' קבוצות ושעורים פרטנים שבהם לימדתי לפי תוכנית אישית שבניתי. העסק שלי התרחב להוראה מתקנת בעברית וחשבון והכנה לכיתה א'. לאחר שהפכתי לאמא התקשיתי להמשיך לעבוד מהבית ועברתי לעבוד במרכז למידה מחוץ לבית אבל זה נגמר לאחר שנה. אחר כך ילדתי את בני השני שהיום כבר בן שנה וחצי ואני מחפשת דרך חדשה. ניסיתי לחזור למערכת כמחנכת לכיתות היסוד. שלחתי מס' קורות חיים וזומנתי לריאיונות וקיבלתי פידבקים מאוד חיוביים לגבי הידע שלי בחינוך והנשמה שבי אך הם חששו להעסיק אותי בגלל חוסר ניסיון בחינוך כיתה. למשרד החינוך טרם פניתי כדי למסור את תעודת ההוראה שלי. במהלך השנים האחרונות התוודיתי לעולם הגן והמקום היצירתי קסם לי. התחלתי לברר בקשר ללימודים להרחבת הסמכה ומאוד התאכזבתי ממכללות במרכז שהעמיסו בקורסים והתשלום די גבוה. אבל אני עדיין מוכנה לבדוק במכללות נוספות. השבוע התחלתי להציע למתנ" חוג אנגלית לגיל הרך. זה משהו שאני רוצה לקדם. בנוסף אני רוצה לערוך חוג מוכנות לכיתה א וחוג שעת סיפור. הדילמות שעומדות בפניי הן- 1. האם כדאי בכל זאת ללמוד להרחבת הסמכה לגננת? בהנחה שאתקבל לעבוד כגננת מהמנין במשרד החינוך. 2. האם כדי להיות מורה לגיל הרך כיתות א' ב' צריך תעודת הוראה נוספת? 3. אני מאוד רוצה להתפתח כעצמאית כמורה פרטית לחוגים וכמנחה קבוצות, אך עם זאת אני חושבת שכדאי יהיה לשלב שעות במשרד החינוך כדי ליצור בטחון כלכלי גדול יותר. אני בת ארבעים אמא לשני ילדים בגיל 5 ושנה וחצי ומקווה לזכות באוצר נוסף. אני ממש אובדת עצות בקשר לעבודה ולימודים ובניסיון להכניס את רגלי במשרד החינוך שוב. אשמח לשמוע את דעתך. תודה על ההקשבה. שבוע טוב

מנהל פורום ייעוץ חינוכי