ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/07/2012 | 10:11 | מאת: עאמי

שלום לך חש לי ילדה בת בת שנתיים שהיא מאוד חזקה מאוד אנגרטית ואוהב לשחק כמו כל הילדים בני גילה אבל יש לי ולאשתי בעיות איתה : 1. היא קשורה מאוד באימא שלה כל זמן שאמא שלה נמצאת בסביבה היא תמיד רוצה אותה אפילו כשהיא משחקת 2. היא התרגלה לישון בנינו וגם שאשתי תישן לידה עד שתרדם בהתחלה זה היה כיף לאשתי אבל היום כבר לא ניתן לשלוט בזה ולא יכולים להעביר אותה למיטה אחרת 3. הילדה עקשנית רוצה לעשות רק שבה לה ואם לא היא מתחילה לבכות ולצרוח כמי ללבוש להחליף חיתול ובמיוחד בבוקר כשהיא הולכת לגן אפילו שהיא נהנית שם היא תמיד לא רוצה ללכת ולהפרד מאמא שלה חלק מהבעיה זה אנחנו תמיד אשתי רוצה לקחת אותה איתנו אפילו לנסיעה לחול ופעם אחת שנסענו ללילה אחת לא לקחנו אותה איתנו היא הסתדרה מצוין אצל סבתה שלה.

שלום רב, נראה שיש בלבול לגבי מי "מנהל" את מי בבית ? בלבול זה בא לביטוי גם אצל בתכם הפעוטה בת השנתיים. על-מנת ליצור סדר במשפחה, יש לבנות מערך של כללים וחוקים ברורים וידועים. אלו יוצרים לילד בטחון, מוגנות ורוגע. בנוסף, תגובתכם אליה הנה חשובה ומשמעותית. כלומר, זו יכולה לחזק ולעודד את ההתנהגות הבלתי רצוייה של בתכם. כדי לערוך שינויים משמעותיים בביתכם, ניתן לפנות לטיפול משפחתי ולהדרכת הורים, לבירור מעמיק בנושא, ולהדרכה לגבי התנהלות שונה מול הילדה. מודעות ושינוי התנהגותי שלכם יוביל להתנהגות רצוייה אצל בתכם החמודה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי