לינה בחדר מקלט..

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/07/2012 | 12:25 | מאת: קרין

שלום , אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים שבעקבות גירושים אנו גרות יחד בחדר אחד ביחידת דיור בת שתי חדרים. החדר השני הוא מקלט. מקלט יחסית מאוורר היות והדלת שם מעולם לא נסגרה, אך מצד שני החלון תמיד סגור ולא ניתן לפתיחה. האם כדאי להעביר את הילדה לחדר משלה, לפחות רק ללינה? או שעדיף להמשיך ולישון יחד באותו החדר (ואותה מיטה אגב..)? תודה רבה מראש,

קרין שלום רב, לילדה פעוטה בגילה של בתך חשוב לשמור על סדר ומובנות בחייה למרות השינוי. אם בעבר היא ישנה במיטתה ואם החדר הנוסף מתאים לינה, רצוי לאפשר לה זאת גם כעת, כדי לא להרגילה לסדרים חדשים ולינה משותפת איתך– דבר שעלול לעורר קשיים בעתיד. יחד עם זאת, עלייך לקחת בחשבון את מידת הגמישות בשיגרה בעקבות הגירושין. זאת אומרת, שאם הילדה מביעה מצוקה וחוסר ביטחון, אפשרי לה לישון איתך זמן מה עד שתרגיש בנוח, אם הדבר אינו מפריע לך, כמובן. במצב זה יש להודיע לה מראש, שלינה משותפת זו הנה זמנית. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי