התלבטות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

28/02/2011 | 11:43 | מאת: לינא

שלום אני אמא לשנני ילדים,בן בגיל 3 וחצי ובת בגיל שנתיים וחצי ,הבן מבקר מזה שנה בגן טרום חובה, והוא מעוניין לנמשיך באותו גן גם השנה,אני מתלבטת אם לסדר את שני הילדים ביחד באותו גן השנה,לגבי חסרונות ויתרונות ומה ההשלכות של זה.

לינא שלום רב, הפרש הגילאים של ילדייך קטן מאוד. סביר להניח, שהם יבלו יחד במסגרות חינוכיות נוספות במהלך חייהם. לכל ילד יש את תחומי העניין ואת החברים משלו. ברגע שצוות הגן יטפל בכל אחד מן הילדים בנפרד בהתאם לצרכיו, אין כל בעייה, ואין סיבה מוצדקת להפרדה. כמו-כן, להורים רבים לוקח זמן מה, עד למציאת גן ממנו הם שבעי רצון. אם הנך מעריכה וסומכת על הצוות ועל הגננת, את יכולה להיות רגועה, ובהחלט להכניס את הילדה לגן זה. לסיום, יש לקחת בחשבון גם את הנוחות שלך. יותר קל להתנהל, כאשר הילדים נמצאים בגן יחד . דבר זה מוריד לחץ ועומס בשגרת היום, שכבר קיימים מאליו בטיפול בילדים פעוטים כמו ילדייך. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי